İran medyasından Türkiye hakkında şok iddia!

İran medyası Türkiye'nin Arabistan İstihbarat Bürosunu kapattığına yönelik bir iddiaya yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İran medyasından Türkiye hakkında şok iddia!

Ankara'nın, Suudi Arabistan'ın "Türkiye'deki istihbarat bürosunu kapattığı" iddia ediliyor. İranlı medya, Arabistan ile Türkiye ilişkilerinin Mısır krizi üzerindeki anlaşmazlık yüzünden "bozulmaya başladığı" savını dile getirirken "Türkiye ile Arabistan arasındaki soğuk rüzgar" gibi ifadeleri kullanıyor. 



Fars Haber Ajansı, El-Osat haber sitesine dayanarak "Ankara yönetiminin Arabistan'ın Türkiye'deki istihbarat bürosunu kapattığı bildirildiği" yazdıktan sonra Arabistan ile Türkiye ilişkilerinin Mısır krizi üzerindeki "anlaşmazlık yüzünden bozulmaya başladığı" iddiasını da yansıtıyor. 



Haberde "Arabistan istihbaratının bu bürodan Suriye'de silahlı teröristlerle koordinasyon sağlamak ve silah ve para desteğini ulaştırmak için yararlandığı belirtiliyor" savı da dile getiriliyor. 



Fars, "Uzmanlar bu gelişmeyi, Ankara yönetiminin Doha'dan sonra Suriye'ye yönelik yanlış politika izlediğini anlamaya başladığı şeklinde yorumluyor" iddiasında bulunduktan sonra "Bundan önce de Katar Emiri Şeyh Tamim'in Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a dostluk mesajı gönderdiği ortaya çıktığı"nı da yazdı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin