İran medyası: IŞİD'in yükselişi Türkiye ve İran için fırsat olabilir!

İran medyası, Suriye ve Irak krizleri bağlamında Türkiye'nin politikalarını eleştirmeyi sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
İran medyası: IŞİD'in yükselişi Türkiye ve İran için fırsat olabilir!

Press TV, IŞİD yükselişinin Ankara'nın Suriye politikasının "başarısızlığının bir belirtisi" olarak görüldüğünü savunduğu haberinde yine "IŞİD'in yükselişi, iki bölgesel güç İran ve Türkiye'nin Irak ve Suriye politikalarında ortak bir zemin bulmaları için fırsat oluşturabilir" dedi.



Press TV, IŞİD'in Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna baskının ardından Türkmenler dahil azınlıkları hedef almasının "Ankara için daha büyük bir başağrısı"nı yarattığını söylediği haberinde,



"Bazı analistler, IŞİD'in yükselişini, Ankara'nın Suriye politikasının başarısızlığının bir belirtisi olarak görüyor" dedi. Haberde şu savlara yer veriliyor:



"Birçok kişi, Türkiye Mayıs 2013'te Reyhanlı'daki terör saldırısının ardırdan sıırını kapatsaydı IŞİD'in bugün nerede olacağını merak ediyor. Geçen hafta İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Türkiye ziyareti, ülke arasındaki güvelik diyaloğunun yenilenmesi için bir kapı açmış olabilir ve iki ülkenin eylemlerinin Irak'ta en belirleyici olduğunu kanıtlayabilir."



Press TV, "IŞİD'in yükselişi, iki bölgesel güç İran ve Türkiye'nin Irak ve Suriye politikalarında ortak br zemin bulmaları için fırsat oluşturabilir" dediği haberinde isyancıların yenilgiye uğratılmasının ve Irak'taki durumun uzun ve kanlı bir iç savaşa dönüşmemesinin Türkiye ve İran'ın ortak çıkarına olduğunu düşünüyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin