İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı: İran'ın Şanghay'a kabul edilmesi, ABD'nin etkisizliğini gösteriyor

İran'da Cumhurbaşkanı Parlameto Yardımcısı Muhammed Hüseyni, İran'ın Şanghay İşbirliği Örgütü'ne daimi üye olarak kabul edilmesinin ABD tehditlerinin artık etkili olmadığını ve tek taraflılık döneminin kapandığını gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı: İran'ın Şanghay'a kabul edilmesi, ABD'nin etkisizliğini gösteriyor

IRNA’nın haberine göre, İran'ın Şanghay zirvesi başta olmak üzere komşu ülkelerle ikili ilişkilerini anlatmak için televizyon programına katılan Hüseyni, Şanghay Örgütü'nün bugünkü dünya denklemlerindeki önemine değinerek, 'Cumhurbaşkanımızın Tacikistan'a ziyareti, diplomatik faaliyetlerimizde bir dönüm noktası olduğu ve bu ziyaret sırasında güzel şeylerin olduğu söylenebilir' dedi.

Tacikistan zirvesinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip olan ve gelecekteki ilk ekonomisi Çin gibi önemli ülkelerin içinde yer almasını göz önünde bulundurmak gerektiğini kaydeden Hüseyni, 'Özellikle son dönemde bizimle stratejik plan, uzun vadeli ve çok önemli bir 25 yıllık plan hazırladık. Bu da bu zirvenin önemini gösterdi. Çinliler, bu hükümette geçmişte iktidarda olan ve daha çok Avrupa ve Batı'ya odaklanmış bir hükümetten daha iyi çalışabileceklerini kesinlikle biliyorlar' ifadesini kullandı.

 ‘ÇİN İYİ BİR MÜTTEFİK OLABİLİR’

Birkaç yıl önce Devrimin Lideri'nin doğuya gitmemiz konusunda ısrar ettiğini dile getiren Hüseyni, 'Böylece Çin bu organizasyonda bizimle iyi bir müttefik olabilir. Ayrıca uzun süredir işbirliği yaptığımız Rusya. Bunlardan biri de çok önemli bir işbirliğine sahip olan Suriye meselesi ve tabii ki bizim gibi Rusya da Batılılar tarafından yaptırıma uğradı' diye konuştu.

‘TEK TARAFLILIK DÖNEMİ BİTTİ’

Hüseyni, 'İran'ı Şanghay örgütünün daimi üyesi olarak kabul etmek, ABD tehditlerinin artık etkili olmadığını gösteriyor ve tek taraflılık döneminin bittiğini söyleyebiliriz, çünkü bu örgüte üye ülkeler dünya topraklarının dörtte birini kapsıyor ve dünya nüfusunun yüzde 43'ü yani 3 milyarı aşan bir nüfusa sahipler' diye ekledi.

 

Etiketler iran şanghay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin