IRAK BASININDAN ZOR SORULAR

Bağdat´tan gelen yağmalama haberlerine bırakırken, Arap basını bugün hala bazı sorulara yanıt arıyor: Savaşa gerekçe olarak gösterilen kitle imha silahları nerede? Iraklılar kendi hükümetlerini seçme şansına sahip olabilecekler mi? Ve Batı medyasının bu süçteki yeri ne olacak?

Google Haberlere Abone ol
IRAK BASININDAN ZOR SORULAR

Al-Khalij - BAE Bağdat şimdi ABD kontrolü altında. Peki savaşa gerekçe olan kitle imha silahları nerede?



Al-Ittihad - UAE Savaş haberleri Batı medyası tarafından tek bir yapıya büründürüldü. Bu Irak'ın ve Irak halkının kolonileştirilmesinin yönündeki uluslararası ortaklığın başlangıcıdır.



Oman - Umman ABD'nin Irak'a karşı savaşı yasal olmadığı için Suriye tarafından kınandı. ABD Irak'a saldırarak uluslararası yasaları ihlal etmeye devam ediyor.



Al-Thawrah - Suriye Son 48 saat içinde Filistinliler'e ABD bombaları ile düzenlenen hava bombardımanı Irak'ta yaşanan komplonun bir devamı.



Al-Watan - Kuveyt Bugün Irak halkının ızdırabının bittiği gün... Bugün Iraklılar'ın özgürleştiği fün.



Al-Jazirah - Saudi Arabia Iraklılar ABD'nin desteğini memnuniyetle karşıladı. Fakat Washington Iraklılar'ın kendi istedikleri bir hükümeti seçmelerini sağlarsa taktirlerini sunacak.



Al-Riyadh - Suudi Arabistan Usame Bin Ladin Afganistan dağlarında ortadan kayboldu. Uluslararası terorizm suçlusu olarak tanımlanan kişi yakalanmadan zafer tamamlanmış sayılmaz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin