iPhone satış rekoru kırdı!

iPhone’un 3.çeyrek satış rakamları duyanların dudaklarını uçuklatacak cinsten!

Google Haberlere Abone ol
iPhone satış rekoru kırdı!

Apple’ın geçtiğimiz Haziran ayında sonuçlarını çıkarttığı satış raporları, 3 aylık dönemde 35.6 milyar dolarlık bir kazanç elde edildiğini ortaya koydu. Çıkarılan bu kazanç tablosu dâhilinde, hisse başına yansıyan gelirin 7.47 $ olduğu bilinirken belirlenen hedefin, 35 milyar dolarlık bir satış ve hisse başına düşen 7.32 $’lık bir gelir planlanıyormuş.

 

Sunulan raporda; 3 aylık bir satış süreci içerisinde 31.2 milyon adet iPhone, 14.6 milyon adet iPad ve 3.8 milyon adet Mac satışı gerçekleştiği ortaya çıkarken, diğer bir hesapla ile 1 saniyede 4 iPhone’un satıldığından da bahsedebiliriz. Elde edilen bu satış başarısının temelinde ise,  iPad ile beklediği başarıya ulaşamayan Apple’ın iPhone’ları ile bu satış açığını kapatması yatıyor.

 

Apple’ın CEO’su Tim Cook, en büyük satış rakamlarının gerçekleşeceği 4.çeyrek hakkında daha iddialı konuşurken, iOS işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 7’nin, yeni Apple ürünleri ile birlikte piyasada boy göstermesi ile elde edilecek kazancın, yılın ilk iki çeyreğinden elde edilen miktar kadar olabileceğini belirtti.

 

Artık bir Apple klasiği olan, yeni nesil modellerin Eylül ayında tanıtılacak olması ve Tim Cook’un ısrarla Eylül’ü işaret etmesi Apple hayranlarını her geçen gün heyecanlandırırken, bakalım Apple hayranlarını tatmin etmeyi başarabilecek mi?



Milliyet

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin