İntihar eden hacker'ın anısına hacklediler

MIT Üniversitesi'nin web sitesinin açılış sayfası hacktivist organizasyon Anonymous tarafından değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
İntihar eden hacker'ın anısına hacklediler

Anonymous, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitesi'nin web sitesinin açılış sayfasını değiştirerek 11 Ocak'ta intihar eden bilişimci Aaron Swartz'ın anısına mesaj bıraktı.



Mesaj MIT'nin, Swartz'ı intihara iten olylarda üniversitenin rolünün olup olmadığını araştırmaya söz vermesinden sonra bırakıldı. Anonymous mesajında şunları yazdı:



"Hükümetin Swartz'ın intiharında rolü olup olmaması önemli değildir. Swartz soruşturmasında hükümet grostek bir adli hataya düşmüştür.



"Bu adalet, Aaron'un uğruna mücadele ettiği ve uğruna öldüğü adaletin sapkın ve çarpıtılmış bir gölgesidir."



Mesajda Swartz'ın Amerika Birleşik Devletileri (ABD) bilişim suçlarının, ABD'nin infazcı rejimin ve duruşma öncesi pazarlığın son derece tartışmalı adaletinin odağında bulduğunu ifade eden Anonymous "Aaron'ın eylemi kuşkusuz politik bir eylemdi ve trajik sonuçları oldu" dedi.



Reddit sosyal haber sitesinin kurucusu Aaron Swartz 11 Ocak'ta intihar etmişti. Swartz SOPA ve PİPA yasa tasarılarına karşı internet özgürlüğünü savunan Demand Progress hareketinin kurucularındandı. JSTOR adlı sistemden çok sayıda akademik makale ücretsiz paylaşmak amacıyla indirdiği gerekçesiyle Swartz hakkında 35 yıl hapis ve 1 milyon dolar tazminat cezasına çarptırılması istemiyle dava açılmıştı. JSTOR makaleleri paylaşmadığı için davadan vazgeçti ancak makaleleri, hacklediği MIT bağlantısından indirdiği gerekçesiyle, MIT davada ısrarcı oldu.



MIT Başkanı L.Rafael Reif, kurum içinde, intiharda MIT'nin rolünün olup olmadığına ilişkin soruşturma başlattıklarını açıklamıştı. Swartz'ın ölümünden sonra pek çok akademisyen twitter üzerinden #pdftribute hashtag'iyle makalelerini  paylaştı. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin