İntihal skandalı istifa getirdi

Fransa'nın baş hahamı Gilles Bernheim, intihal skandalı ardından görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
İntihal skandalı istifa getirdi

Haham Bernheim'in, birkaç yazardan intihal yaptığını ve özgeçmişinde bir akademik konum konusunda yalan söylediğini kabul ettiği belirtiliyor.



Fransa'daki Yahudi toplumlarını temsil eden üst kuruluş, Bernheim'in istifasının derhal yürürlüğe konduğunu açıkladı. Bernheim'ın yerine, yeni bir baş haham seçilene kadar bir geçici yöneticinin getirileceği bildirildi. Fransa Merkezi İsrail İdare Heyeti konuyu görüşmek üzere Paris'te bir acil durum toplantısı yapıyor. İdare heyeti başkan yardımcısı Sammy Ghoslan, Fransız haber ajansı AFP'ye verdiği demeçte Bernheim'in hatalarının farkına vardığını, özür dilediğini ve açıklama yaptığını söyledi. Bernheim özgeçmişinde yanlış yere Sorbonne Üniversitesi'nin nadiren verdiği bir felsefi akademik konuma sahip olduğunu da iddia etmişti.



BBC Türkçe'nin haberine göre, Papa 16. Benediktus'un kendisine referans vererek Aralık ayında kullandığı eşcinsel evliliklerine karşı bazı argümanların da daha önce yazılmış bazı eserlerden alıntılandığı da ortaya çıkmıştı. İlk açıklamasında yanlış bir şey yaptığını reddeden Bernheim, daha sonra kitabındaki intihalin bir asistanı tarafından yapıldığını savunmuştu. Haham, Salı gününe kadar istifa etmeyeceğini belirtiyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin