İnternetten yapılan alışverişlerde ilk sırayı hangi ürün aldı?

TUİK, Türkiye'de bireylerin internet üzerinden satın aldığı ürünler hakkında bir araştırma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İnternetten yapılan alışverişlerde ilk sırayı hangi ürün aldı?

Türkiye'de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında ilk sırayı, yüzde 48,6 ile giyim ve spor malzemeleri aldı. Söz konusu ürünleri yüzde 25,8'le elektronik araçlar, yüzde 25,6 ile ev eşyaları takip etti.



AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, alışverişsisteminin tamamen değişmeye başladığı günümüzde tüketiciler, artık daha fazla ürüne daha kolay ulaşabilecekleri interneti tercih ediyorlar.



Tüketicilerin internet üzerinden gündelik hayata ilişkin ihtiyaçlarını karşıladığı gözlenirken, teknolojik ürünler de internetten temin edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor.



Giyim ve spor malzemesi 



Türkiye'de bireylerin internet üzerinden sipariş verdiği ya da satın aldığı mal ve hizmet türleri arasında yüzde 48,6 ile giyim ve spor malzemeleri ilk sırada yer alıyor. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde ise yüzde 44,4 seviyesindeydi.



Giyim ve spor malzemelerini, yüzde 25,8 ile cep telefonu, kamera, radyo, televizyon, DVD oynatıcı, video gibi elektronik araçlar takip etti. Söz konusu ürünlerin bir önceki dönemdeki oranı ise yüzde 25,5'ler seviyesinde bulunuyordu.



Tüketicilerin yoğun olarak internet üzerinden temin ettikleri bir diğer mal ve hizmet türü ise ev eşyaları oldu. Ev eşyalarının payı 2012 Nisan - 2013 Mart döneminde yüzde 25,6 olarak gerçekleşti. Söz konusu rakam, geçen yılın aynı döneminde ise 21,2 olmuştu.



Tatiller internetten



Bireylerin internetten temin ettikleri hizmetlerden biri de turizme ilişkin faaliyetler oldu. Bu kapsamda konaklamanın payı yüzde 7,8 olurken, bu rakam 2011 Nisan - 2012 Mart döneminde yüzde 7,2 seviyesinde gerçekleşmişti.



Bilet, araç kiralama gibi seyahatle ilgili diğer faaliyetlerin payı da yüzde 20 oldu. Söz konusu rakam bir önceki dönemde ise yüzde 17,4 olarak kayıtlara geçmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin