İnternetten alışveriş yapanlara uyarı!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı, sanal alışverişlerin riskli olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İnternetten alışveriş yapanlara uyarı!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, internet alışverişlerinin tüketiciler için oldukça riskli olduğunu belirterek, bu konuda mutlaka dikkatli olunması gerektiğini, güvenilir olduğuna emin olmadan sanal alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.



TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu tarafından organize edilen, "Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Güncel Tüketici Sorunları" konulu seminer gerçekleştirildi. Geniş katılımla gerçekleştirilen söyleşide, tüketici hakları konusunda uzun yıllar çalışmalar yürüten Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar öncelikle; "bilinçli tüketici nedir, tüketici hakları ve güncel tüketici sorunları" hakkında katılımcılara bir sunum yaptı.



"İSRAFTAN KAÇINMAMIZ VE BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMAMIZ GEREKMEKTEDİR"



Sunumunda tüketicilerin sürekli güncellenen yönetmelikleri, buna uygun düzenlenen hak ve sorumluluklarını bilmesinin, bu konudaki sorunları en aza indirdiğini söyleyen Çakar, "Tüketim alışkanlıklarımızda da büyük değişiklikler yapmamız, israftan kaçınmamız ve bilinçli tüketici olmamız gerekmektedir" dedi. Sanal ortamda yapılan alışverişler konusunda da uyarılarda bulunan Çakar, internet alışverişlerinin tüketiciler için oldukça riskli olduğunu hatırlatarak, bu konuda mutlaka dikkatli olunması gerektiği, güvenilir olduğuna emin olmadan sanal alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.



Tüketici hakları konusunda ki en yeni bilgileri makina mühendisi dinleyicileriyle paylaşan Çakar'ın sunumunun ardından, soru ve cevaplarla devam eden söyleşi sonunda, MMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Dirik, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Dirik konuşmasında şunları kaydetti:



"MMO Ankara Şube olarak toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konularda, uzun yıllardan beri Şubemizde çok çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Üyelerimiz tarafından yoğun ilgi gören benzer etkinliklere ilerleyen günlerde devam edeceğiz." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin