'İnternetin Oscarları' belli oldu!

Altın Örümcek Web Ödülleri töreni, 9 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
'İnternetin Oscarları' belli oldu!

Her yıl geleneksel olarak DorukNet tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 11.’si düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri töreni, 9 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde sahiplerini buldu. İnternetin Oscarları olarak da bilinen ve merakla beklenen ödül töreninde, 2012 yılının En İyi Web Sitesi Özel Ödülü www.garanti.com.tr ile Garanti Bankası’nın oldu.



38 farklı kategoriyle geceye damgasını vuran ödül töreninde, En İyi Erişilebilir Web Sitesi Özel Ödülü’nü ntvmsnbc.com  ile Doğuş Yayın Grubu kazandı. Ödül töreninde ayrıca 21 başarılı web tasarım ajansı ve interaktif ajans “Ajans Başarı Ödülü” aldı.    



38 KATAGORİDE 300’ÜN ÜZERİNDE FİNALİST YARIŞTI!



11. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde, eleme aşamalarını başarıyla geçen 300’ü aşkın finalist belirlendi. 44 kişiden oluşan bilişim, medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri üyeleri ön eleme, grup elemeleri ve final değerlendirmeleri olmak üzere üç aşamalı eleme sürecini gerçekleştirdiler. Başvurular toplam beş değerlendirme kriteri baz alınarak değerlendirildi. Bu kriterler; tasarım, içerik, özellik/işlevsellik, kullanılabilirlik, standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uygunluğu olarak belirlendi. 



"ALTIN ÖRÜMCEK TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİ"



DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman törende yaptığı konuşmada 11 yıldır ara vermeden Altın Örümcek Web Ödülleri’ni düzenlendiklerini ve Altın Örümcek yarışmasının artık Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden biri haline geldiğini söyledi. Erkman, Türkiye’de web ve internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin tanıtılması, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesi konusunda en önemli platform olan Altın Örümcek Web Ödülleri’nin çok büyük bir organizasyon olduğunun altını çizerek özellikle jüri üyelerine, sponsorlara ve organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



DorukNet Pazarlama Müdürü Aslı Cem, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya olan katılımın internet sektörünün Türkiye’de ulaştığı boyutun bir aynası olduğuna dikkat çekti. Altın Örümcek kapsamında jüri üyelerinin değerlendirmeleri yanı sıra Halk Oylaması uygulaması ile yarışmaya çok geniş kitlelerin de katkıda bulunması sağlandığını sözlerine ekledi.



Aslı Cem, Halk  Oylaması ile internet kullanıcılarının da organizasyona katılımının teşvik  edildiğini, beğenilerini duyurabilecekleri bir platform yaratıldığını ve bu sene Halk oylamasında 332 web sitesi için toplam 15 bin oy kullanıldığını belirtti.



11. Altın Örümcek Web Ödülleri’nin “Basın” Sponsorları arasında bu yıl Macline ve Newtech yer alırken;Btnet.com.tr, Kurumsalhaberler.com ve Tivilog “Online Medya” Sponsoru, DudesDivision “Sosyal Medya” Sponsoru, İmalathane “Web” Sponsoru, Ouchhh “Video Prodüksiyon” Sponsoru, Özlem Kristal, Technotodayve 70x100 ise “Destekleyenler” arasında bulunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin