İnternetin en iyileri belirlendi!

Dijital dünyanın en iyilerinin belirlendiği Webrazzi Ödülleri'nin bu yıl ki sahipleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
İnternetin en iyileri belirlendi!

Türkiye internet ekosisteminin en iyi girişim, marka, şirket ve girişimcilerinin belirlendiği Webrazzi Ödülleri 2013, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.



2009 yılından bu yana dijital girişim dünyasının yıldızlarını belirleyen Webrazzi ödüllerine gösterilen ilgi sonucunda, bu yıl 30 ayrı kategoride yarışan 259 aday için toplam 986 bin 508 oy kullanıldı. 



İstanbul Avantgarde Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal, ödüllere gösterilen ilgiyi büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirterek, “Oylardaki artış ülkemizde dijital dünyaya olan ilginin de göstergesi. Amacımız başarıları birlikte alkışlayıp, sektörümüzün sağlıklı büyümesini teşvik etmek. Gördüğümüz ilgi de doğru yolda olduğumuzun göstergesi” dedi. 

 



Kutsal’ın konuşmasının ardından toplam 30 ayrı kategoride seçilen birincilere ödülleri dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl yaptığı internet yatırımlarıyla girişimcilerin gündeminde olan Aslanoba Capital, Yılın Yatırımcısı kategorisinde birinci oldu. Yemeksepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın Yılın Web Girişimcisi kategorisinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birinciliği kimseye bırakmadı.



2013 yılı içinde kurulan ve Yılın ‘En Yenilikçi’ Web Girişimi kategorisinde birincilik sırasına yerleşen BiTaksi de 5 ayrı kategoride yarıştı ve toplamda 37 bin 896 oy aldı. Yılın Yeni Web girişimi kategorisinde ise n11.com 19 bin 152 oyla birinci oldu.



SENDEN DAHA GÜZEL"İ YOK! 



Yılın en başarılı Dijital Kampanyası ise Anadolu Efes’in 'Senden Daha Güzel' kampanyası oldu. THY’nin Kobe ve Messi’yi bir araya getirerek yaptığı kampanya ise ikinci sırada yer aldı.



Sosyal medyayı en iyi kullanan ünlü kategorisinde ise geçen yıl listede dahi olmayan Acun Ilıcalı birinciliğe yerleşerek sürpriz yaptı. Sosyal medyayı En İyi Kullanan Spor Kulübü ise Galatasaray oldu. 

 



Yılın Teknolojik Ürünü kategorisinde birinciliği iPhone 5S ipi göğüslerken, Yılın Haber Sitesi ise geçen yıl adaylar arasında bile yer almayan Sozcu.com.tr oldu. Geçen yıl Fizy’yi birinciliğe taşıyan Webrazzi kullanıcıları bu yıl Yılın Online Müzik Servisi kategorisinde TTNET Müzik’i zirveye taşıdı. 



Oylamada 30 ayrı kategorinin birincileri en fazla oy kullanılan kategoriyse 43 bin 563 oy ile Yılın Oyun Şirketi olarak belirlendi. Joygame kullanıcılardan 18 bin 100 oy alarak ipi göğüsledi. Ödüllere ilk kez bu sene eklenen kategorilerden biri olan Yılın Online Bahis Sitesi Bilyoner.com olurken, Yılın Arkadaşlık Sitesi Siberalem seçildi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin