İnternetin en çok satanı: Doğu'dan Uzakta

İdefix’in düzenlediği ve artık bir klasik haline gelen Sanal Kitap Fuarı sona erdi. Sanal ortamda en çok siparişi verilen kitap 'Doğu'dan Uzakta' oldu.

Google Haberlere Abone ol
İnternetin en çok satanı: Doğu'dan Uzakta

İdefix’in düzenlediği ve artık bir klasik haline gelen Sanal Kitap Fuarı’nın onuncusu sona erdi. 23 Kasım-23 Aralık tarihleri arasında süren fuar boyunca toplam yaklaşık 1 milyon kitap okuyucular tarafından satın alındı. Tam bir edebiyat şöleninin yaşandığı idefix’in Sanal Kitap Fuarı bu sene 2.081.661 kişi tarafından ziyaret edildi. 1500 yayınevinin 150.000 farklı kitabı %70’e varan indirimlerle okurlara sunuldu.



150.000 farklı kitaptan 1 milyon adet stok tuttuklarını belirten idefix Direktörü Bora Ekmekci, siparişleri %80 oranla aynı gün kargoya teslim ettiklerini bildirdi. Ayrıca, idefix 10. Sanal Kitap Fuarı’nda Can Dündar, Yekta Kopan, Ahmet Ümit gibi önemli yazarlar kitaplarını idefix üyeleri için imzaladılar.



En çok sipariş İstanbul ve KKTC’den



Idefix Direktörü Bora Ekmekçi en az ve en çok siparişin verildiği illeri sıralayarak, “En çok ilgi İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa’daki kitapseverler tarafından gösterildi. En az sipariş veren iller ise sırasıyla Kilis, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Osmaniye oldu” şeklinde konuştu.



Sanal Kitap Fuarı’nda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 34 farklı ülkeden alışveriş gerçekleşti. Bu ülkeler arasında sırasıyla KKTC, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Kanada, Avustralya, İsveç ve İsviçre yer aldı.



Fuarda ayrıca ilginç bir detay olarak Malezya, Polonya, Singapur, Yeni Zelanda ve Bulgaristan’dan da sipariş verildiği görüldü.



İstanbul



% 41.89



Ankara



% 11.9



İzmir



% 7.26



Kocaeli



% 2.95



Bursa



% 2.63



Fuarın en çok satanı: “Doğu’dan Uzakta”



Sanal Kitap Fuarı’nda en çok ilgi gören kitaplar ise sırasıyla; Amin Maalouf’un Doğu’dan Uzakta’sı; Yaşar Kemal’in Çıplak Deniz Çıplak Ada / Bir Ada Hikayesi-4’ü, Dante’nin İlahi Komedya’sı (3 cilt takım ve kutulu), E.L. James’in Grinin Elli Tonu ve İhsan Oktay Anar’ın Yedinci Gün’ü oldu.



Dördüncü yazar ormanı Aziz Nesin anısına...



Daha önce verilen oylar doğrultusunda Yaşar Kemal, Nazım Hikmet ve Sabahattin Ali’nin isimlerini ormanlarda yaşatan okurlar, bu defa bir diğer yazar ormanına verilecek ismi belirledi. Sanal Kitap Fuarı boyunca süren ve 2210 kişinin katıldığı ankette, yüzde 22,08 oy oranı ile en çok oyu alan yazar Aziz Nesin oldu.



7 Temmuz 1995’te vasiyeti gereği hiçbir tören yapılmadan ve yeri belli olmayacak şekilde Çatalca’daki Nesin Vakfı’nın bahçesine defnedilen Aziz Nesin’in adını alarak bir kez daha değerlenecek ormanın dikimine, TEMA ya da ÇEKÜL birlikteliği ile başlanacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin