İnternet yasasını protesto eden gazeteciler yaralandı, meslektaşları isyan etti!

Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi, gazetecilerin şiddet görmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İnternet yasasını protesto eden gazeteciler yaralandı, meslektaşları isyan etti!

8 Şubat’ta İstanbul Taksim'de internete sansür yasasını protesto etmek isteyen binlerce kişi, polis müdahalesine maruz kaldı. Çıkan olaylarda en az 4 gazeteci yaralandı.



Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi, yaptığı açıklamada gazetecilere yönelik şiddete karşı sessiz kalmayacağını belirterek meslektaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Sendika, şu açıklamayı yaptı:



Sözcü muhabiri Eda Sönmez, polisin yoğun gaz kullanımından dolayı fenalaştı. Demirören AVM önünde baygın halde bulunan Sönmez, meslektaşlarının ve eylemcilerin çabalarıyla hastaneye kaldırıldı.



Eylem boyunca canlı yayın yapan Kanal 7/24 muhabiri Ece Zereycan, polisler tarafından tartaklandı. Yine Kanal 7/24 muhabiri Berna Şahin'in görev yapması polislerce engellenmek istendi.



Polis, ETHA muhabiri Emrah İlingi'yi de tartakladı, yere düşürdü ve İlingi'nin çekim yapmasını engellemeye çalıştı.



Halk TV muhabiri Can Coşkun ise bir polis memuru tarafından yumruklandı. Polis, mikrofonunu göstererek kendisine tepki gösteren muhabire vurmaya devam etti. Coşkun, kendisine yumruk atan polisin kask numarasını almak istedi ancak polis, meslektaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.



Bu isimler yalnızca bizim tespit edebildiklerimiz. Çok sayıda gazetecinin plastik mermilerle, tazyikli suyla, gaz bombası kapsülleriyle yaralandığı, görev yapmalarının engellendiği ve darp edildiği bilgisini aldık. Tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



GERÇEKLER SAKLI KALMAZ



İnterneti sansürleyen, medya kuruluşlarının yayınlarına müdahale eden, 62 gazeteciyi hapse atan, düşünce ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmak için elinden geleni ardına koymayan siyasi iktidarın, anayasal bir hak olan halkın haber alma hakkına ne kadar saygı duyduğu ortadadır. Halkın demokratik hakkını kullanarak özgürlüğüne sahip çıkmasına tahammül edemeyen iktidar temsilcileri, her eylemde polisi halkın üzerine salmakta, uyguladığı şiddeti kayda alan medya emekçilerini de engellemeye çalışmaktadır.



AK Parti iktidarının gerçekleri gizleme ve manipüle etme çabalarının bir anlamı yoktur, her şey ortadadır. Bu ülkede Başbakan'ın bir telefonuyla haberini sansürletmeyecek binlerce onurlu medya emekçisi vardır.



Türkiye Gazeteciler Sendikası, bu medya emekçilerinden aldığı güçle, iktidarın ve ona bağlı polislerin uyguladığı şiddete ve zulme karşı sessiz kalmayacak, mücadelesini sürdürecektir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin