İnternet neden yavaş çekiyor. 2023 internet hız sorgulama testi nasıl yapılır. Çekmeyen internet nasıl hızlandırılır?

Yavaş internet kullanıcıların en büyük kabuslarından biri. İnternet ücretini her ay ödemenize rağmen yüklenmeyen videolar, iletilemeyen mesajlar, açılmayan sayfalar sinir bozucu olabiliyor. Ev internetiniz yavaşladıysa bazı yollarla ağınızı hızlandırabilirsiniz. Peki çekmeyen internet nasıl hızlandırılır? İşte evinizdeki interneti eskisi gibi hızlandıracak o tüyolar.

Google Haberlere Abone ol
İnternet neden yavaş çekiyor. 2023 internet hız sorgulama testi nasıl yapılır. Çekmeyen internet nasıl hızlandırılır?

İnternet yavaşlama sorunu zaman zaman görülebiliyor.

Evdeki internetin hızını yükseltmenin ise birden fazla yolu bulunuyor. 

Peki çekmeyen internet nasıl hızlandırılır? İşte evinizdeki interneti eskisi gibi hızlandıracak o tüyolar.

WiFi FREKANS BANDINI DEĞİŞTİRİN

2.4GHz ve 5GHz frekans bandında çalışan kablosuz modem bağlantınızı kullandığınız bant, sinyal gücünü etkileyebilir. 

Oyun konsolu, PC, akıllı telefon ve tablet, Smart TV’niz için 5GHz bandı kullanılabilir. Akıllı hoparlör, güvenlik kameraları, akıllı ev cihazları için 2.4GHz bandı tercih edilebilir.

MODEMİN ANTENLERİYLE OYNAYIN

Çoğu kablosuz modem veya router'in dahili anteni bulunur. Aygıtın içine monte edilen anteni ayarlayamazsınız. Ancak anteni dışarıda olan modemi kolayca ayarlayabilirsiniz. 

Dik konumdaki anten WiFi sinyallerini yatay gönderirken bunun tersi de olabilir. WiFi sinyallerini üst ya da alt kata yaymak gerekiyorsa WiFi sinyallerini yukarı ve aşağı yaymak için anteni yatay ayarlamak faydalı olabilir. Daha fazla alanı kapsaması için anteni dikey olarak konumlandırabilirsiniz.

MODEMİN YAZILIMINI GÜNCELLEYİN

İnternet servis sağlayıcının verdiği modemin genellikle yazılımı güncel olur. Ancak modemi siz satın almışsanız güncellemeleri gözden geçirebilirsiniz. Modemin yazılımı vardır ve üreticisi bazı hataları çözen güncellemeler yayınlar. Yazılımı güncel tutmak performans ve güvenlik için önemlidir. Çoğu yeni modemde otomatik yazılım güncelleme özelliği bulunur. Modemin arayüzüne girip otomatik güncellemelerin açık olup olmadığını kontrol edin.

İnternet neden yavaş çekiyor. 2023 internet hız sorgulama testi nasıl yapılır. Çekmeyen internet nasıl hızlandırılır?

MODEMİN YERİNİ DEĞİŞTİRİN

Duvar, katlar veya fiziksel objeler WiFi bağlantısını etkileyebilir. Bu sebeple modemin yerini değiştirmek internetinizi hızlandırabilir. Modemi interneti en sık kullandığınız yere merkezi ve yüksek konumda koyabilirsiniz.

GEREKSİZ BAĞLANTILARDAN ARININ

Bant genişliği azalıyorsa kullanılmayan cihazların bağlantısını kesmeniz gerekir. Ağınıza bağlı olan gereksiz cihazları kesmek için en iyi yol WiFi şifresini değiştirmek ve modemi yeniden başlatmak. Gereksiz bağlantılardan arınacağınız bu işlemin ardından WiFi bağlantısına bağlayacağınız her cihaz için yeniden şifre girmek gerekecek.

İNTERNET HIZ TESTİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İnternet hız testi sorgulama, interneti satın aldığınız şirket üzerinden yapılır. Online siteler ile internet hız testi sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler internet yavaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin