İnternet medyasına reklam için 'tık'a bakacağız

İnternet medyası hangi kriterlere göre reklam alacak?

Google Haberlere Abone ol
İnternet medyasına reklam için 'tık'a bakacağız

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "İnternet medyası reklam almaya başlayacağı zaman hangi kriterlere göre reklam alacak, kriterler nasıl belirlenecek, muhtemelen ilk yaptığımız çalışmalarda tıklanma oranı diyeceğiz" dedi.



Giresun Gazeteciler Derneği üyeleriyle Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen Atalay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Atalay, bir gazetecinin internet medyasının da gazeteci sayılmasıyla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu yönündeki sorusuna, "Biz Basın İlan Kurumu olarak çalışmamızı yaptık, TBMM Başkanlığı'na da sunduk. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün çalışması kanunlaşmadıktan sonra bizim teklifin kanunlaşmasını çok fazla anlam ifade etmeyecek, o sebeple onu bekliyoruz" cevabını verdi.



Basın İlan Kurumu'nun hazırladığı taslakta internet medyasının alacakları reklamlarla ilgili bir takım düzenlemeler yaptığını ifade ede Atalay, şöyle konuştu:



"İleride internet medyası reklam almaya başlayacağı zaman hangi kriterlere göre reklam alacak, kriterler nasıl belirlenecek muhtemelen ilk yaptığımız çalışmalarda tıklanma oranı diyeceğiz. Tıpkı gazetelerdeki tiraj oranı gibi, çalıştırdığı personel sayısı diyeceğiz ve haberciliğini, içeriğini buna dahil edeceğiz. Ama bunun dışındaki kriterler nasıl olacak bu yönetmelikle belirlenecek."



Üçlü denetim olacak



Atalay, taslağın internet medyasının daha verimli çalışabilmesi için üçlü bir denetim öngördüğünü belirterek, "Denetim dediğimizde kriterlere uygun denetim, sansürle alakası yok. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürülüğü, Basın İlan Kurumu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki İletişim Başkanlığı üçlü bir şekilde internet medyasının düzenlenmesi, denetlenmesi ve desteklenmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak" diye konuştu.

 AA

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin