İnternet bankacılığına sızdılar, milyonlarca lira harcama yaptılar. Dolandırıcı çetesine operasyon yapıldı

Adana'da internet sitelerine gizledikleri casus yazılım ile uzaktan vatandaşların cep telefonuna erişen ve internet bankacılığı üzerinden milyonlarca TL harcayan çeteye operasyon düzenlendi. 

Google Haberlere Abone ol
İnternet bankacılığına sızdılar, milyonlarca lira harcama yaptılar. Dolandırıcı çetesine operasyon yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 44 kişinin kredi kartlarından veya cep telefonlarından bilgileri dışında internetten alışveriş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Çalışmalar sonucunda, internet üzerinden casus yazılımları vatandaşların ilgi alanlarına göre girdikleri internet sitelerine yükleyen, cep telefonu üzerinden de bu linklere tıklayan vatandaşların cep telefonlarına uzaktan erişen bir çeteyi tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren ekipler çetenin gelirle oyun parası satışı yapan bir şirket kurduklarını ve buradan da uygun fiyatlı oyun parası sattıklarını öğrendi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılığın talimatı üzerine çeteye operasyon düzenleyen ekipler S.S., C.K., Ş.K.Ü. ve F.D.’yi ‘Bilişim yoluyla nitelikli hırsızlık’ suçlamasıyla gözaltına aldı. S.S. ve C.K.’nın çetenin başındaki şahıslar olduğu öğrenildi. Şüpheli şahısların birçok gayrimenkulüne, aracına, banka ve kripto hesaplarına tedbir konuldu.

Öte yandan ekipler şüphelilerin evinde yaptığı aramada 1 tabanca, çok sayıda cep telefonu, sim kart ve dijital materyaller ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye gönderilen şüphelilerden F.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli tutuklandı.

 

 

Kaynak: İHA
Etiketler casus dolandırıcı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin