Instragram'la ilgili korkunç iddia! Çocukları takip eden kullanıcılara cinsel içerik gösteriliyor

Instagram'la ilgili korkunç bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre, Instragram'ın Reels algoritması, çocukları takip eden hesaplara cinsel içerikler öneriyor.

Google Haberlere Abone ol
Instragram'la ilgili korkunç iddia! Çocukları takip eden kullanıcılara cinsel içerik gösteriliyor
Pixabay

Daha önce 13 yaşından küçük çocukları kasıtlı olarak hedef almakla suçlanan Instagram'la ilgili bir korkunç iddia daha ortaya atıldı. O iddiaya göre, çocukları takip eden hesaplara cinsel içerikli videolar öneriliyor. 

Wall Street Journal'da çalışan gazeteciler yalnızca ‘genç jimnastikçileri, amigo kızları, genç ve ergenlik öncesi influencer'ları’ takip eden hesaplar oluşturarak Instagram'ın algoritmasını test etti. Bu hesaplar herhangi bir cinsel çağrışım içermeyen içerikler üretiyordu.

Buna rağmen Wall Street Journal ekibi, Instagram’ın test hesaplarına ‘yetişkin videoları ve çocukların müstehcen görüntüleri’ dahil olmak üzere rahatsız edici düzeyde cinsel içerik önerdiğini tespit etti.

Ayrıca uygulamanın Disney, Walmart, Pizza Hut, Bumble ve Match Group şirketlerin reklamlarını algoritmik olarak iletilen bu cinsel içeriklerle birlikte gösterdiği tespit edildi. Söz konusu haber ardından arkadaşlık uygulaması şirketi Bumble ve Match Group, markalarının uygunsuz içeriklerle yan yana yer almasına itiraz ederek Instagram'daki reklamlarını askıya aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin