Instagram'daki problem çözüldü! Türkiye'de ve dünyada erişim sorunu yaşandı

Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden internet kullanıcıları, Instagram'a erişim problemi yaşadıklarını bildirdi. Instagram'daki erişim sorunu çözüldü. Instagram geçtiğimiz günlerde yine çökmüş saatlerce Instagram'a erişim sağlanamamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Instagram'daki problem çözüldü! Türkiye'de ve dünyada erişim sorunu yaşandı

Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram'a yine erişim sağlanamadı.

Erişim sorunu yaklaşık bir saat sürdü ve sonrasında çözüldü.

8 Ekim akşam saatlerinden itibaren kullanıcılar Instagram'a giriş yapamamaktan, bazıları da Instagram hikaye ve keşfetinde sorun yaşadığından yakınıyordu.

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden “downdetector.com” adlı internet sitesine kullanıcılar tarafından çok sayıda hata bildirimi gönderildi. Sitenin Instagram bölümünde yer alan açıklamada “Kullanıcı raporları Instagram şirketinde problemlerin olduğuna işaret ediyor” denildi. Öte yandan Facebook’ta da bazı kullanıcılar video yükleme sorunu yaşadı.

Instagram'daki problem çözüldü! Türkiye'de ve dünyada erişim sorunu yaşandı

INSTAGRAM VE FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA

Instagram’dan sorunla ilgili yapılan açıklamada “Bazı kişilerin şu anda Instagram’ı kullanırken bazı sorunlar yaşıyor olabileceğini biliyoruz. Çok üzgünüz ve düzeltmek için mümkün olduğunca çabuk çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Instagram ile aynı çatı altında faaliyet gösteren Facebook'tan da problemle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada “Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” denildi.

WHATSAPP, FACEBOOK VE INSTAGRAM 7 SAAT SÜREYLE ÇÖKMÜŞTÜ

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile Instagram ve Facebook uygulamaları, 4 Ekim’de saat 18.44’ten itibaren yaklaşık 7 saat süreyle çökmüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin