Instagram'da beni kim engelledi. Instagram'da beni engelleyenleri nasıl görürüm?

Instagram popüler sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Birçok özelliği bulunan fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'da son güncellemelerle artık video izlenebiliyor, kullanıcı aranabiliyor, durum paylaşılabiliyor. Bu özelliklerin arasında istenmeyen kullanıcıları engelleme özelliği de yer alıyor. Engellediğiniz kişilerin listesine ayarlar sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz. Ancak sizi engelleyenleri bulmak o kadar kolay değil. Peki Instagram'da beni engelleyenleri nasıl görürüm?

Google Haberlere Abone ol
Instagram'da beni kim engelledi. Instagram'da beni engelleyenleri nasıl görürüm?

Instagram en çok kullanılan uygulamalardan biridir. Dünyanın her yerinden kullanıcı olan Instagram sürekli güncellenerek üst düzey kullanıcı deneyimi hedefleniyor. Kullanıcıların kolaylıkla birbirini bulabildiği Instagram'da bir hesapla etkileşim kurmak istemiyorsanız onu engellemek yeterli. 

Instagram'da engellediğiniz hesabı bir daha görmez ve o hesaptan herhangi bir etkileşim alamazsınız. Aynı şekilde bir hesap sizi engellemişse o hesaba ulaşamazsınız.

Peki Instagram'da beni engelleyenleri nasıl görürüm? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

INSTAGRAM'DA BENİ ENGELLEYENLERİ NASIL GÖRÜRÜM?

Instagram'da sizi engelleyenleri liste halinde göremezsiniz. Bir hesabın sizi engelleyip engellemediğini anlamak için kullanıcı adını arama kısmına yazın. Arattığınız hesabın fotoğraflarını profilinde göremiyorsanız sizi engellemiş olabilir. Aynı şekilde o hesabın profilinde 'kullanıcı bulunamadı' şeklinde yazı yazıyorsa sizi engellemiş olabilir.

Instagram DM kısmında mesajlaştığınız bir kullanıcının adı 'Instagram kullanıcısı' olarak yazıyorsa hesabını kapatmış olabilir.

Kullanıcının sizi engelleyip engellemediğini öğrenmek için kullanıcı adını farklı bir hesaptan arayabilirsiniz. Eğer profil farklı hesaptan görünüyor ve sizin hesabınızdan görünmüyorsa engellenmişsiniz demektir.

Instagram'da sizi engelleyen kullanıcıya mesaj atamaz ve onu arayamazsınız. Çağrılarınız kullanıcıya hiçbir şekilde ulaşmaz.

INSTAGRAM'DA İR KULLANICI NASIL ENGELLENİR?

Instagram'da bir kullanıcı engellemek için o kullanıcının profiline girin. 

Sağ üstte bulunan üç noktaya dokunun.

Engelle butonuna basın.

INSTAGRAM'DA ENGEL NASIL KALDIRILIR?

Instagram'da engellediğiniz hesabı bulun.

Dilerseniz sırayla ayarlar, gizlilik, engellenen hesaplar ile engellediğiniz kişilerin listesine ulaşabilirsiniz.

Engeli kaldırmak istediğiniz kullanıcı adının yanındaki 'engellemeyi kaldır' butonuna tıklayın.

Not: Daha önce takip ettiğiniz birini engelledikten sonra engeli kaldırırsanız o hesapla otomatik olarak takipleşmezsiniz.

 

 

Etiketler Instagram engelleme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin