Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu

Milyonlarca Instagram ve Facebook kullanıcısı sosyal ağlara eriim sorunu yaşıyor. Twitter'da, "#instagramdown" etiketi birinci sıraya oturdu.

Google Haberlere Abone ol
Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu

Milyonlarca Instagram ve Facebook kullanıcısı erişim sorunu yaşıyor. Kullanıcılar popüler uygulama olan Instagram’a giriş yaparken yeni bir sorunla karşılaştı. Uygulamaya giriş yaparken otomatik 2 saniye sürmeksizin sizi geri atıyor.

BAKAN YARDIMCISI SAYAN TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Kullanıcıların sebebini merak ettiği Instagram'daki erişim sorunuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan paylaşımında "Instagram servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadelerini kullandı.

Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Meta sözcüsü Devi Narasimhan The Verge'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bazı kullanıcıların Instagram'a erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Öte yandan Instagram'ın Twitter hesabından da resmi bir açıklama geldi. Açıklamada "Bazı kişilerin Instagram'a erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz. Rahatsızlık için özür dileriz ve sıkı durun!" ifadeleri yer aldı.

Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu - Resim : 2

Sosyal medya devine son zamanlarda yeni özellikler eklendi. Instagram yeni prodüsürler belirliyor. Çıplak ve müstehcen görüntülere karşı harekete geçilmişti. Bugün akşam saatlerinde uygulamaya giriş yapmaya çalışan kullanıcılar profile girmeye çalışırken otomatik uygulamadan geri atılıyor.

Sosyal medyada, Twitter'da bu sorunun sunucu kaynaklı olduğu belirtiliyor. En çok da android telefonlarda bu sorunun yaşandığı söyleniyor. Fakat Instagram tacizlere karşı yeni bir strateji geliştiriyor ve teknik olarak çalışmalar devam edince kesintinin kaynağının bu çalışmalar olabileceği de ileri sürülüyor.

SANSÜR UYGULAYACAK

Instagram, çıplaklığın ve zorbalığın önüne geçecek yeni bir filtre üzerinde çalışıyordu. Popüler sosyal medya ağı DM yani direkt mesajlar üzerinden gönderilen çıplak ve müstehcen fotoğraflara otomatik olarak sansür uygulayacak.

Sosyal medyada son yıllarda artan zorbalık ve taciz için yeni önlemler alan Instagram özellikle kadın kullanıcıların maruz kaldığı bu duruma el atıyor. İçeriği bilinmeyen ve tanınmayan kişiler tarafından gönderilen mesajlardaki yaşanacak tatsız deneyimi sone erdirecek bu filtre kullanıcıları sevindirdi.

INSTAGRAM, MÜSTEHCEN FOTOĞRAFLARA KARŞI UYARACAK

Ayrıca uygulama gönderilen mesajlardaki belirli cinsel ya da hakaret içeren kelimeleri de otomatik algılayarak kullanıcıları uyaracak. Yazılım geliştirici Alessandro Paluzzi, Twitter üzerinden yeni özellik ile ilgili ekran görüntüsü paylaştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin