Instagram, araştırmalara ışık tutuyor

Popüler fotoğraf uygulaması araştırmalarda kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Instagram, araştırmalara ışık tutuyor

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram büyük araştırmaların da bir numaralı kaynağı olarak kullanılıyor.



Çocuk ve gençlerin içki içme alışkanlıklarını izlemek aldatıcı olabiliyor. Çünkü çocuklar, alkol kullanımı ile ilgili araştırmalarda tamamen dürüst olma eğiliminde değiller.



ABD Rochester Üniversitesi'nden araştırmacılar, artık Instagram'a dönmüş durumda ve bunun geleneksel anketlerden daha ucuz ve daha hızlı veri sağlayabileceğini düşünüyorlar. Aynı zamanda farklı gruplar tarafından tercih edilen alkol marka ve türlerinin bile tespit edilebileceğini ifade ediyorlar.



Jiebo Luo ve ekibi alkol tüketimi için reşit olmayan gençlerin sosyal medya üzerinden alkol tüketim deneyimini paylaşmaya istekli olduklarını belirtiyor. Instagram odaklı araştırma küçük yaşta alkol kullanımının özellikle hafta sonları ve tatillerde, gün sonuna doğru yükselme eğiliminde olduğunu gösterdi.



Rochester Üniversitesi bilgisayar bilimleri profesörü Jiebo Luo: "Instagram kullanıcıların yaş grubunu seçmek için bir yol sunmuyor, ancak biz bilgisayar destekli önsezi tekniklerini uygulayarak aradığımız profile uygun kullanıcı grubunu seçmeyi başardık" diyor. Ekip aynı zamanda Instagram'ın gençler arasında oldukça popüler olduğunu ve bunun da hedef kitle hakkında büyük miktarda veri sunduğunu ifade ediyor. (chip)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin