İnsanlığın sonu mu geliyor? Dünya genelinde sperm sayısında ciddi azalma yaşanıyor

Profesör Hagai Levine, bulguların iklim değişikliğiyle karşılaştırılabiliecek bir küresel krize işaret ettiğini belirtti

Google Haberlere Abone ol
İnsanlığın sonu mu geliyor? Dünya genelinde sperm sayısında ciddi azalma yaşanıyor

Yapılan yeni bir araştırmaya göre son 50 yıl içinde erkeklerin sperm sayısı yarıya yarıya düşerken sperm sayılarının düşüş hızı da iki katına çıktı.

Euronews’da yer alan habere göre, Human Reproduction Update dergisinde yayınlanan makaledeki sonuçlar sperm sayılarının düşüşüyle birlikte insanlığın geleceğini tehlikeye atabilecek doğurganlık krizine işaret ediyor.

53 ülkeden 57 binden fazla erkekten alınan sperm örneği ve 223 çalışmaya dayanan analize göre Latin Amerika, Asya ve Afrika'daki sperm düşüşünün ilk defa Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya'ya denk olduğu gözlendi.

Araştırmanın yazarlarından Profesör Hagai Levine, bulguların iklim değişikliğiyle karşılaştırılabiliecek bir küresel krize işaret ettiğini belirtti. 

Araştırmada sperm sayılarının düşüş nedenleri incelenmese de uzmanlar sebebin modern çevre ve yaşam tarzlarına bağlı olabileceğini belirtti. Düşük sperm sayısının aynı zamanda erkek sağlığıyla ilgili olduğu, düşük sevciyelerde kronik hastalık, testis kanseri riskini artırabildiğini belirtti.

Araştırmacılar sperm sayısının çok olmasının döllenme ihtimalinin yüksek olacağı anlamına gelmediğini ama az olmasının bu ihtimali ciddi anlamda düşürdüğünü vurguladı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin