İnsanları öldürmek için bu ses kullanıldı! İşte dünyanın en korkunç sesi: Aztek Ölüm Düdüğü

Aztek Ölüm Düdüğü binlerce yıl önce insan kurbanına eşlik etmek için kullanıldı ve binlerce yıl sonra bilim insanları yapay zekayı kullanarak bu sesi yeniden ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
İnsanları öldürmek için bu ses kullanıldı! İşte dünyanın en korkunç sesi: Aztek Ölüm Düdüğü

Gerçek bir insan kafatası ve çeşitli taşlar yoluyla yapılan bu 'garip' enstrüman, 90'lı yıllarda bir arkeolog tarafından keşfedildi. Mexico City yakınlarında keşfedilen bu enstrümandan iki tanesi, bir insan kurban etme ayininden kaldığı düşünülen iskeletin yanında bulundu.

Hem kalın hem de tiz sesleri beraber barındıran ve oldukça ürkütücü bir ses çıkaran bu enstrüman, bu güne dek insan çığlığına en çok benzeyen enstrüman olarak görülüyor. Azteklerin bu enstrümanla düşmanlarının çığlıklarını, haykırışlarını hayal ederek savaşa girdikleri düşünülüyor. Bir diğer teori de bu düdüğün, savaşta karşı tarafı korkutmak için arka cephelerden sürekli çalındığı yönünde.

Bilim insanları bu sesi yapay zeka kullanarak yeniden seslendirdi.

Uzman James Orgill konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu, dünyadaki en korkunç ses olarak kabul edildi. İster inanın ister inanmayın, bu bir insan çığlığı değil. Ölüm düdüğünün çıkardığı ses, doğası gereği kalbinize korku salıyor.

İŞTE O SES...

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin