İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden dehşete düşüren açıklama: Yüzlerce Etiyopyalı göçmen öldürüldü

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) raporuna göre, Suudi sınır birliklerinin Yemen sınırında müdahale ettiği olayda yüzlerce Etiyopyalı göçmen hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden dehşete düşüren açıklama: Yüzlerce Etiyopyalı göçmen öldürüldü

Suudi Arabistan birliklerinin Yemen sınırını geçmeye çalışan yüzlerce Etiyopyalı göçmene ateş açtığı bildirildi

İnsan Hakları İzleme Merkezi, Suudi Arabistan sınır birliklerinin Yemen'den ülkeye geçmeye çalışan yüzlerce Etiyopyalıya makineli tüfek ve hava topuyla ateş açtığını ve yüzlerce silahsız göçmenin ölmüş olabileceğini bildirdi.

euronews'teki habere göre insan hakları grubu, askerlerin saldırılarına ilişkin görgü tanıklarının raporlarına ve göçmen güzergahlarındaki ceset ve mezarlık alanlarını gösteren görüntülere atıfta bulunarak ölü sayısının binleri bulabileceğini belirtti.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde iki yıl süren iç savaş sebebiyle on binlerce kişi ülkeyi terk etti. 

Suudi Arabistan'da 750 bine yakın Etiyopyalı yaşıyor. Uluslararası Göç Örgütü'nün 2022 yılı istatistiklerine göre 450 bine yakın kişinin Suudi Arabistan Krallığı'na izinsiz girdiği sanılıyor.

Birleşmiş Milletler daha önce Suudi Arabistan'ı, ülkenin güneyinde savaştan harap olan Yemen sınırında sınır birliklerinin artan saldırıları ve göçmenlere ateş açılmasıyla ilgili sorgulamıştı.

Suudi yetkililer birliklerinin göçmenleri öldürdüğü iddialarını daha önce reddetmişti.

Yemen'de İran'ın desteklediği isyancı Husiler, her hafta on binlerce dolar karşılığında göçmen kaçakçılığı yapmakla suçlanıyor, Husiler ise bu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin