İngiltere'nin Oscar adayı Türkiye'deki kadına şiddeti konu alan Ölümüne Boşanmak

Türkiye’deki kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini ele alan “Ölümüne Boşanmak” filmi İngiltere'de En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisinde Akademi ödüllerine aday gösterildi. Geçtiğimiz yıl 40. İstanbul UFF’de sansüre uğrayan ama 24. Uçan Süpürge UKFF’de izlediğimiz Ölümüne Boşanmak’ı bu akşam bir kez daha Uçan Süpürge’nin online etkinliğinde izledik. Bulduğunuz zaman kaçırmayın, izleyin. Film ayrıca Birleşik Krallık’ın Oscar adayı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'nin Oscar adayı Türkiye'deki kadına şiddeti konu alan Ölümüne Boşanmak

İstanbul Film Festivali'ne alınmadığı için tartışma yaratan, Türkiye'de 24.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festival'nde seyirciyle buluşan “Ölümüne Boşanmak” filmi İngiltere'de En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisinde Akademi ödüllerine aday gösterildi. 

İngiltere'nin Oscar adayı Türkiye'deki kadına şiddeti konu alan Ölümüne Boşanmak

Belgesel filme konu olan kadına şiddet olayları, Türkiye’deki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açmış olduğu davalar arasından seçildiği belirtildi.

İngiltere'nin Oscar adayı Türkiye'deki kadına şiddeti konu alan Ölümüne Boşanmak - Resim : 2

Guardian'da yer alan habere göre, İngiliz yönetmen Chloe Fairweather ve yapımcı Sinead Kirwan tarafından 5 yıl gibi bir sürede çekilen belgesel, her üç kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığı Türkiye'de kadına karşı şiddet ve cinayetlerin kurbanlarının yanı sıra buna karşı mücadele eden kadın hareketini de yakından takip ediyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin