İngiltereli bilim insanından korkutan açıklama: Hastalık X her an ortaya çıkabilir ve Covid-19'dan çok daha fazla ölüme neden olabilir

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros'un mayıs ayında bahsettiği ve uyarıda bulunduğu hastalık X hakkında İngiltereli bir bilim insanından daha uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
İngiltereli bilim insanından korkutan açıklama: Hastalık X her an ortaya çıkabilir ve Covid-19'dan çok daha fazla ölüme neden olabilir

İngiltere Aşı Çalışma Grubu'nu yöneten bilim insanı Dame Kate Bingham'dan korkutucu bir uyarı geldi. Hastalık X hakkında insanları uyardı. Hastalık X ile ilgili ilk açıklamayı mayıs ayında Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros yapmıştı.

Tedros'la benzer şekilde konuşan Dame Kate, Daily Mail'e şunları söyledi : "Hastalık X'in kızamık kadar bulaşıcı ve Ebola'nın ölüm oranı kadar bulaşıcı olduğunu hayal edin. Dünyanın bir yerinde çoğalıyor ve er ya da geç birileri kendini hasta hissetmeye başlayacak. Bu nedenle, bir sonraki pandemiden önce, bildiğimiz her tehdit edici virüs ailesi için farklı prototip aşılardan oluşan bir koleksiyon yapmamız gerekiyor.

O zaman bir avantaj elde etmiş oluruz; çünkü bu aşıları, Hastalık X'in çok spesifik özelliklerini hedef alacak şekilde tasarlayabiliriz. İdeal olarak, Hastalık X, dünya çapında yayılmaya ve mutasyona uğramaya başlamadan önce etkisiz hale getirilecektir.

Şöyle ifade edeyim: 1918-1919 grip salgını dünya çapında en az 50 milyon insanı öldürdü; bu, Birinci Dünya Savaşı'nda öldürülenlerin iki katı kadardı. Bugün, hâlihazırda ortaya çıkan birçok virüsten birinden benzer bir ölüm oranı bekleyebiliriz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin