İngiltere'den, Rusya'ya büyük darbe! Sberbank'ın tüm varlıklarının donduruldu. Yeni dış yatırımlar yasaklandı

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatına batı ülkleri yaptırımlarla yanıt vermeye devam ediyor. En ağır yaptırımlardan birini İngiltere aldı. İngiltere Sberbank'ın tüm varlıklarını dondurdu. Yeni dış yatırımlar yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'den, Rusya'ya büyük darbe! Sberbank'ın tüm varlıklarının donduruldu. Yeni dış yatırımlar yasaklandı

İngiltere, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın tüm varlıklarının dondurulmasına ve İngiliz firmalarının Rusya'ya yönelik tüm yeni dış yatırımlarının yasaklanmasına karar verdi.

SOYKIRIM SUÇLAMASI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Korkarım ki Buça'da olanlara baktığınız zaman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da yaptıklarından gördüklerimiz, bana soykırımdan çok uzak görünmüyor" dedi.

Johnson, böylece ilk kez Rus güçlerinin Ukrayna'daki eylemlerini tanımlamak için "soykırım" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Kiev yakınlarında kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.

Rusya, sivillerin öldürüldüğüne ilişkin iddiaları yalanlasa da uydu şirketi Maxar tarafından yayımlanan 19 Mart tarihli uydu fotoğraflarında sokaklarda cesetler olduğu görülmüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin