İngiltere ve Galler'de kadınların polislerle ilgili şikayetlerinin incelenmediği ortaya çıktı. Çoğu şikayet davaya da dönüşmedi

İngiltere ve Galler'de kadın hak ve özgürlükleri konusunda endişeye neden olan bir durum ortaya çıktı. Bölgede kadınlara şiddet uygulayan polislerle ilgili şikayetlerin yüzde 90'ının incelenmediği ve davayla sonuçlanmadığı belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere ve Galler'de kadınların polislerle ilgili şikayetlerinin incelenmediği ortaya çıktı. Çoğu şikayet davaya da dönüşmedi

Ulusal Emniyet Müdürleri Konseyi (NPCC), Ekim 2021-Mart 2022 döneminde her 10 şikayetten dokuzunun davayla sonuçlanmadığını açıkladı.

İnceleme süreci, silah taşıma yetkisi olan West Yorkshire bölgesinde görevli bir polis memurunun eski eşinin, merkezin, onun aile içi şiddet iddialarını tam olarak soruşturmadığını söylemesiyle başladı.

West Yorkshire Emniyet Müdürlüğü, bunun üzerine bir polis memurunun görevden alındığını açıkladı.

Bu yaşananların polise olan güvenini yok ettiğini söyleyen Alice, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bence kendine çok hakim olamayan birinin işe gidip dolu bir silahla sokaklarda dolaşması korkutucu" dedi.

Sonuçlanan davaları kapsayan yeni verilere göre, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle itham edilen polis memurları ve personel hakkında, eğer şikayet toplumdan geldiyse 10 şikayetten dokuzundan fazlasında başka işlem yapılmadı.

Eğer şikayet polis tarafından bir meslektaşı için geldiyse, 10 ihbardan yedisinde dava kapandı ve başka işlem yapılmadı.

Geçen yılın Mart ayına kadar geçen altı aylık sürede NPCC, 1539 polis memurunun, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik polis şiddeti iddialarına dahil olduğunu tespit etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin