İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı! Türkiye'den İngiltere'ye dönenler karantinaya alınmayacak! Kararlar ne zaman uygulanmaya başlayacak?

Türkiye, yüksek riskli görülen ve seyahat yasakları uygulanan kırmızı listeden çıkarıldı. Türkiye'den İngiltere'ye dönen yolcular artık karantinaya alınmayacak.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı! Türkiye'den İngiltere'ye dönenler karantinaya alınmayacak! Kararlar ne zaman uygulanmaya başlayacak?

İngiliz hükümeti, Türkiye'yi "kırmızı listesi"nden çıkardı. Türkiye'den İngiltere'ye dönen yolcular artık karantinaya alınmayacak.

Alınan kararlar 4 Ekimden itibaren uygulanacak. Türkiye ile birlikte 7 ülke daha kırmızı listeden çıkarıldı. Bu ülkeler şöyle: Mısır, Pakistan, Sri Lanka, Umman, Kenya, Bangladeş, Maldivler.

Seyahat edilen ülkeleri yeşil, sarı ve kırmızı olarak sınıflandıran İngiltere, Türkiye'yi mayıs ayından bu yana "yüksek riskli ülke" olarak görülen kırmızı listede tutuyordu.

Türkiye'den İngiltere'ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyordu. Yolcuların 10 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyordu.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, ağustos ayındaki bir konuşmasında, Türkiye'nin neden "kırmızı ülkeler" listesinde kaldığı sorusuna, "Kararlar her zaman için bilimsel temellere dayanıyor. Bizim burada yaptığımız şey; konuyu Biogüvenlik Merkezi'ne soruyoruz. Onlar da o ülkedeki sadece virüsün yaygınlığına değil aynı zamanda aşı olan kişi sayısına, koronavirüsün o ülkedeki varyantlarına ve Covid-19'a yönelik verilerin uluslararası formata uygun şekilde girilip girilmediğine bakıyor ve bizi bilgilendiriyor." demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin