İngiltere Kralı 3. Charles'ın 4 günlük resmi ziyareti başladı. Kral'ın Kenya ziyaretine eşi Kraliçe Camilla da katılıyor

İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla'nın Kenya'ya düzenlediği 4 günlük resmi ziyareti başladı. Monarşi ile yönetilen ülkede bir kral veya kraliçe bulunur, ancak gerçek iktidar ve yönetim yetkileri seçilmiş hükümete aittir.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Kralı 3. Charles'ın 4 günlük resmi ziyareti başladı. Kral'ın Kenya ziyaretine eşi Kraliçe Camilla da katılıyor

Ülke basınındaki habere göre, Kenya Devlet Başkanı William Ruto ve eşi Rachel Ruto, başkent Nairobi'deki Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda, Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla'yı resmi törenle karşıladı.

Tahta çıkışından beri İngiliz Milletler Topluluğu üyesi bir ülkeyi ilk defa ziyaret eden Kral 3. Charles, iki ülke arasındaki tarihi bağları ve ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Kral 3. Charles, başkent Nairobi'den başka Hint Okyanusu kıyısındaki Mombasa şehrini de ziyaret ederek, buradaki kanaat önderleri ve dini liderlerle buluşacak.

Kenya İnsan Hakları Komisyonu, Kral 3. Charles'ı, İngiltere'nin sömürge döneminde Kenya vatandaşlarına yönelik insanlık dışı uygulamaları nedeniyle özür dilemeye çağırmıştı.

İNGİLTERE'DEKİ KRALLIK

İngiltere, resmi olarak Birleşik Krallık (United Kingdom - UK) adını taşıyan bir egemen devlettir ve Birleşik Krallık, dört ana ülkeden oluşur. Bu ülkeler İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'dır.

İngiltere, Birleşik Krallık'ın en büyük ve en nüfuslu ülkesidir. Birleşik Krallık, bir konstitüsyonel monarşi ile yönetilir, yani ülkede bir kral veya kraliçe bulunur, ancak gerçek iktidar ve yönetim yetkileri seçilmiş hükümete aittir.

Birleşik Krallık'ta, tahtın şu anki sahibi Kraliçe II. Elizabeth'tir. Monarşi sembolik bir rol oynamakla birlikte, gerçek siyasi kararlar seçilmiş hükümet tarafından alınır. Birleşik Krallık, Parlamento adı verilen yasama organına sahiptir. Parlamento, Birleşik Krallık'ın yasalarını yapar ve hükümeti denetler.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin