İngiltere basınında Suruç gündemi

İngiliz gazeteler sayfalarını, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleşen saldırıya ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere basınında Suruç gündemi

Bugünkü İngiliz gazetelerinin tümü sayfalarında dün Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde düzenlenen ve 31 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısına ayrıntılı biçimde yer veriyor.



Times'ın iç sayfalarındaki haberinin başlığı, "IŞİD'in kadın intihar eylemcisi Kürt yardım kuruluşu çalışanlarını öldürdü".



İntihar saldırısı, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada düzenlenmişti. Suruç-Kobani arası yaklaşık 10 kilometre.



Times'ın Kilis'deki muhabiri Hannah Lucinda-Smith IŞİD'in dün ilk kez Türkiye topraklarında saldırı düzenlediğini yazıyor.



Başbakan Ahmet Davutoğlu olayla ilgili olarak "istikameti DEAŞ saldırısı yönünde" demiş, saldırıyı üstlenen olmamıştı.



Times'taki haberde Suruç'taki olayın, "Türkiye'de Mayıs 2013'ten bu yana düzenlenen en büyük terör saldırısı" olduğu hatırlatılıyor. O dönemde Reyhanlı'da bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda 51 kişi hayatını kaybetmişti.



IŞİD'in bir dönem Suriye'de Türkiye sınırını tamamen kontrol ettiği belirtilen haberde, örgütün bu yıl ise Kürt YPG güçleri karşısında arka arkaya yenilgiler aldığı vurgulanıyor.



"Cihatçılar intikam için Türkiye'yi hedef alıyor'



Times'ın Orta Doğu muhabiri Tom Coghlan Suruç saldırısını analiz etmiş bugünkü yazısında. Coghlan, "Cihatçılar, Suriye'deki yenilgilerinin intikam için Türkiye'yi hedef alıyor" yorumunu yapıyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin