İngiliz indie pop sanatçısı Tom Odell mütevaziliğiyle şaşırttı; arkadaşlarıyla bowling oynadı, açık büfeden yemek yedi

2012 yılında çıkardığı Another Love şarkısı ile kalbimizi yakan İngiliz sanatçı Tom Odell, Türkiye'yi ikinci evi yaptı desek yanlış olmaz. Yazın başında İstanbul'da sahne alan şarkıcı bu kez de Antalya'da sahneydi. Oldukça kozmopolit bir kitleye şarkılarını söyleyen sanatçı ile konser öncesi tanışma ve kısa bir sohbet etme imkanı da yakaladım. Sempatik ve neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Odell; MedyaTava okuyucularına sevgilerini göndermeyi ihmal etmedi.

Medyatava Özel İngiliz indie pop sanatçısı Tom Odell mütevaziliğiyle şaşırttı; arkadaşlarıyla bowling oynadı, açık büfeden yemek yedi

Geçenlerde bir haberde okumuştum. Uzmanlar kalp kırıklığının en az kalp krizi kadar acı verdiğini ve aradaki farkı anlamanın pek mümkün olmadığını söylemişti. Üstelik kırık bir kalbin kendini onarma süresi 1 aymış. Bu elbette buz dağının görünen kısmı... Kimi kalp ağrıları bir yıl hatta bir ömür sürebiliyor. Hepimizin hayatında mutlaka bir "karşılıksız aşk" vakası olmuştur. İşte tüm dünyadan aşkına karşılık bulamayanların manifestosu haline gelmiş Another Love şarkısının yaratıcısı Tom Odell dün akşam Antalya'daydı. Şarkının yayınlanmasının üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen hala ilk günkü tazeliğini koruyor. Bunu Odell'in şarkının daha ilk notalarını çalar çalmaz başlayan çığlıklardan anlayabiliyorsunuz. Ancak Odell "one hit wonder" üreticisi olmadığını bana kalırsa geçtiğimiz yıl yayınladığı Best Day Of My Life albümü ile kanıtladı. Albümdeki birçok parça şimdiden klasikler arasına girdi bile.

İngiliz indie pop sanatçısı Tom Odell mütevaziliğiyle şaşırttı; arkadaşlarıyla bowling oynadı, açık büfeden yemek yedi

Tom Odell'in tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sevilmesinin tek bir nedeni yok elbette. 1980'li yıllarda Türkiye'de çok sayıda minibüs camlarının, dükkanların ve evlerin duvarını süsleyen 'Ağlayan Çocuk' tablosu namı-diğer "Çiko"yu hatırlarsınız. Neredeyse her evde bir posteri vardı. Acı, keder ve arabesk seven bir ülke olarak nerede hüzünlü bir baykuş görsek hemen sarıp sarmalar, kol kanat gereriz. İşte bu altın saçlı, kalbi kırık romantik İngiliz delikanlısına da ilk görüşte aşık olmamızın nedenlerinden biri işte bu genlerimizden geliyor diye düşünüyorum. Elbette tek nedeni bu değil, ergenliğin de ilk kuralı acı çekmektir. Üstelik en acıklısı da çektiğimiz acının asla geçmeyeceğini sanmamızdır. Bir kere kalbimiz kırılınca bir daha asla tamir olmayacağını, onu sevdiğimiz gibi bir daha kimseyi sevemeyeceğimiz yanılgısıdır. 10 yılı aşkın süredir Another Love'in neden hala hit olduğunun formülü de bence burada gizli. Şarkı ilk çıktığında ergen olanlar şimdi yetişkin birer birey oldu. Ancak her yeni gelen kuşak kendi hikayesini bu şarkıyla yeniden yazıyor. Kalp kırıklıkları ve karşılıksız aşklar dünya döndüğü sürece devam edeceği için bu şarkının da uzun yıllar boyunca etkisini sürdüreceğini söylemek yanlış olmaz.

İngiliz indie pop sanatçısı Tom Odell mütevaziliğiyle şaşırttı; arkadaşlarıyla bowling oynadı, açık büfeden yemek yedi - Resim : 2

Tom Odell'e gelince sanatçının ülkemizdeki temelini ergenlerin hatta daha da ufak bir yaş grubunun oluşturduğu bir hayran kitlesi var. Tıpkı Cigarettes After Sex'te olduğu gibi anne babalarıın peşlerinden sürükleyip memleketin dört bir yanından konserlerini kovalıyorlar. Üstelik bilet paralarını da harçlıklarından biriktirdiklerini duymuştum. Zaten arkanıza bu kitleyi aldığınız zaman sırtınız yere gelmiyor. Hal böyle olunca sevgili Tom'da artık neredeyse her sene ülkemiz gençlerini konserleriyle ziyaret ederek mutlu ediyor. Bu sebeple ikinci evi desek yanlış olmaz demiştim. Yaz başında İstanbul'da hayranlarıyla buluşan sanatçının Ankara konseri güvenlik sebebiyle iptal edilmişti. Bu kez hemen arkasından Antalya'da ilk kez sahne aldı. Konser sırasında dinleyicilerinden bir ricası olacağını söyleyen Odell, oturanların ayağa kalkmalarını ve şarkılara eşlik etmelerini istiyorum dedi. 

İngiliz indie pop sanatçısı Tom Odell mütevaziliğiyle şaşırttı; arkadaşlarıyla bowling oynadı, açık büfeden yemek yedi - Resim : 3

Konser öncesi planlanan meet and greet'te kısa bir sohbet etme şansı yakaladığım sanatçı sıcağa rağmen güler yüzü ve nazikliğiyle bir kez daha kalbimizi çaldı. Kendisiyle sohbet edenlerin tek tek elini sıkan, gözlerinin içine bakan ve hatırını soran Tom, Regnum Live in Concert kapsamında Antalya'da ilk kez sahne almaktan dolayı olan mutluluğunu dile getirdi. Bu arada kısa bir süre önce Jason Derulo ve Christina Aguilera gibi devleri de aynı sahnede ağırlayan temaCC ekibi tüm konserlerin sorunsuz geçtiğini çünkü Regnum Carya'da tüm sanatçıları mutlu edecek imkanlara sahip olduklarını özellikle belirttiler. Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini belirten sanatçı hayranlarının tüm şarkılarına coşkuyla eşlik ediyor olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu da dile getirdi. Konser öncesi ekip arkadaşlarıyla bowling oynadığını söyleyen Odell, özel bir istekte bulunmadı, yemeğini ise tüm misafirle ile birlikte açık restoranda yemeği tercih etti. Türk, İngiliz, Rus, İran başta olmak üzere birçok farklı ülkeden kozmopolit bir dinleyici kitlesinin karşısına çıkan Odell konserin sonunda tüm müzik severlerle Tanrı sizi korusun diyerek vedalaştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin