İngiliz devi küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. 19 puanları silinebilir

Everton'a verilen 10 puan silme cezasının ardından Premier Lig yönetimi bu sabah Londra'da toplantı yaptı. Gerçekleştirilen toplantının ardından Everton için iki şok edici iddia daha gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz devi küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. 19 puanları silinebilir

İngiltere Premier Lig ekibi Everton'a verilen 10 puan silme cezası ve Manchester City'nin 115 FFP kuralını ihlal ettiği iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından Premier Lig yöneticileri bu sabah Londra'da bulunan beş yıldızlı bir otelde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya West Ham United Başkan Yardımcısı Karren Brady ve Burnley Başkanı Alan Pace de katıldı. Toplantının ana maddesi Everton'a verilen 10 puan silme cezası olacak ancak İngiliz ekibinin yöneticileri karara itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Son iki sezonda Premier Lig'den Championship'e düşen Burnley, Leicester City ve Leeds United'ın Everton'a kendilerinin ligden düşmesine neden olan ihlaller gerçekleştirdiği için 300 milyon Sterlin oranında bir tazminat istediği öğrenildi.

DOKUZ PUAN SİLME CEZASI DAHA GELEBİLİR

Eğer bu talepte başarılı olurlarsa, bu durum Everton için işlerin daha içinden çıkılmaz bir hale gelmesi anlamını taşıyacak. 10 puanın yanı sıra 9 puan daha silme cezası almalarına neden olabilecek. Böylelikle Everton'ın toplamda 19 puanı silinmiş olacak.

MANCHESTER CITY'E AÇILAN DAVA

Son Şampiyonlar Ligi ve Premier LİG şampiyonu yaklaşık 115 FFP kuralını ihlal etmekle suçlanıyor. Rakip kulüplerin hissedarları, City'nin suçlu olup olmadığını ve olası cezanın ne olabileceği konusunda karar vermek için ilerleme kaydedilip edilmediğini Premier Lig yönetimine sorma kararı aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin