İngiliz basınının tarihi sınavı! Gazeteler referandum kararını böyle gördü

İngiltere gazeteleri, ülkenin AB'den ayrılma yönünde oy kullandığı referandum sabahında bakın neler yazdı...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz basınının tarihi sınavı! Gazeteler referandum kararını böyle gördü

Habertürk'te yer alan habere göre, Brexit kararının ardından İngiliz basınında bazı gazeteler manşetten Cameron'a yüklenirken, bazıları Boris Johnson'ı favori başbakan adayı olarak gösterdi



Birleşik Krallık, önceki gün yapılan tarihi referandumda yüzde 52 oy oranıyla Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı aldı. Tüm dünyanın gündemine oturan Brexit kararının ardından bugün İngiliz basını işte bu manşetlerle çıktı...



The Daily Telegraph



'Yeni Britanya'nın doğuşu' başlığıyla çıkan gazete, fotoğraf olarak İngiltere Başbakanı David Cameron ile eşini kullandı. 

Gazete Cameron'ın sözünden alıntı da yaptı: "Bu ülkeyi seviyorum ve ona hizmet ettiğim için gurur duyuyorum."



Daily Mail



Daily Mail ana sayfasına 'Tarihi baskı' imzasını atarak 'Tebrikleri kabul et, Britanya' başlığıyla çıktı. 

Gazetenin birinci sayfasında şu ifadelere yer verildi: "O gün, sakin Britanya halkının, kibirli, birşeyden haberi olmayan siyasi sınıfa ve hor gören Brüksel elitlerine karşı ayaklandığı gündü."



The Times



Manşetini 'Brexit depremi' diye atan The Times, Cameron'la eşinin fotoğrafına yer verdiği haberinde, 'Başbakan istifasını duyurdu' ve 'Ayrıl oyu Birleşik Krallık'ın dağılması tehdidini ediyor' şeklinde alt başlıklara yer verdi.



Daily Mirror



'Brexit'in ilk günü' notunu düşen gazete ''Şimdi ne olacak?' manşetiyle çıktı.



Daily Star



Cameron istifa etti, Boris Johnson başbakanlık için favori olarak görülüyor diyen gazete, 'Şimdi Britanya'yı tekrar büyük yapalım' manşetiyle haberi duyurdu.



Daily Express



'Avrupa Birliği'nden çıkıyoruz' manşetiyle çıkan gazete, Cameron istifa ediyor, Boris Johnson yeni başbakan diye yazdı.



The Sun



Özel haber: Cameron'ın istifasının sebebi üst başlığıyla çıkan gazete, bunun altına manşetten 'Neden zor olanı ben yapayım?' yazdı. Cameron'a yüklenen The Sun, 'Gözü yaşlı başbakan Brexit yasını tutmak istemedi' dedi.



The Guardian



'Bitti. Ve çıkış' manşetiyle çıkan The Guardian, 'Britanya Brexit oyu verdi', 'Avrupa Birleşik Krallık'a 'şimdi çık' diyor', 'İskoçya: tek başımıza yürüyeceğiz', 'David Cameron istifa etti' gibi alt başlıklarla haberi duyurdu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin