İnfial yaratan görüntüler. Hemşireden şehit annesine tokat üstüne tokat. Cumhurbaşkanı devreye girdi

Kosova'nın Peja kentindeki "Orenda" yaşlılar evinde bir hemşire, şehit Taulant Nura'nın annesi olduğu anlaşılan yaşlı kadını tokatladı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Hemşirenin babası özür dilerken, devreye Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani girdi. İşte infial yaratan o görüntüler.

Google Haberlere Abone ol
İnfial yaratan görüntüler. Hemşireden şehit annesine tokat üstüne tokat. Cumhurbaşkanı devreye girdi

Kosova'da kaydedilen görüntülerde, bakımevindeki hemşirenin; şehit annesi olduğunu belirtilen yaşlı bir kadına art arda tokat atarken görülüyor. Hemşirenin babası özür dilerken, Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ise yaşanan olayı kınadı.

Kosova'nın Peja kentindeki "Orenda" yaşlılar evinde bir hemşire, şehit Taulant Nura'nın annesi olduğu anlaşılan yaşlı kadını tokatladı.

Yaşlı kadına vuran ve kötü eylemde bulunurken arkadaşı tarafından görüntülenen hemşire, polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HEMŞİRENİN BABASI ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan hemşirenin babası Naim Pelaj, tüm Arnavut halkından kamuoyu önünde özür diledi:

"Şehidin kanı sayesinde bugün özgürlüğün tadını çıkarıyoruz, acıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz ve kızımızın yaşattığı olayı ruhumuzun derinliklerinden sizinle birlikte hissediyoruz. Zor zamanlar geçirdiğinizi biliyorum, ancak sizden ve tüm Arnavut halkından kamuoyu önünde özür diliyorum. Allah'ın izniyle bu tür olaylar bir daha tekrarlanmayacak ve kızımızın size yaşattığı trajediden dolayı size borçluyuz"

Pelaj, söz konusu dava için adalet kurumlarının kanuna göre hareket etmesini talep etti.

CUMHURBAŞKANI DEVREDE

Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ise yaşanan olayı kınadı. Osmani yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaşlı bir vatandaşımıza şiddet göstermek bir suçtur. Yaşlılar, toplumumuzun en hassas parçasıdır, onlar kuruluşumuzda rol oynayan bir nesil. Bugün, bu yaşlı kadına gösterilen şiddet kabul edilemez ve tolere edilemezdir. Cumhurbaşkanlığı Ofisi olarak bu hareketi kınıyor. Bakımevi çalışanlarının işe alım sürecindeki denetimleri ve kontrolleri arttıracağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin