Independent Türkçe erişime kapatıldı!

Independent Türkçe'ye Türkiye'de getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirmesinin ardından geldi.

Google Haberlere Abone ol
Independent Türkçe erişime kapatıldı!

Britanya merkezli Independent gazetesinin Türkiye'den Türkçe yayın yapan Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek'in yaptığı paylaşıma göre, Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

Çiçek, paylaşımında "Sitemize girişte sorun yaşanıyor. Bazı okuyucularımız bu uyarı ile karşılaşıyor" dedi.

Suudi Arabistan, Anadolu Ajansı ve TRT'ye erişim engeli getirmişti
Independent Türkçe'ye Türkiye'de getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça'nın internet sitelerine erişime engel getirmesinin ardından geldi.

Suudi Arabistan, 13 Nisan'da AA ve TRT Arapça'nın sitelerini bloke etmişti. Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, "Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır" mesajıyla karşılaşıyor.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia ile The Independent arasında yapılan lisans anlaşması çerçevesinde kurulan Independent Türkçe, 15 Nisan 2019'da yayın hayatına başlamıştı.

Nevzat Çiçek'ten yeni açıklama

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, konuyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

İndependent Türkçe sitesine bazı yerlerde BTK kararıyla girilemiyor. BTK 19 Nisan tarihinde aldığı idari kararla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin bazı sitelere erişim engeli koydu.Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak

Üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığını belirtiliyor.İngiltere merkezli İndependent'ın Türkiye uzantısı olan Türkçe'de ortaklıktan kaynaklı olarak böyle bir kararın merkezinde yer aldı... Bizim yayın çizgimizden kaynaklı hiçbir sorun olmadığı gibi yayınlarımız oldukça

Objektif bulunuyor... İndependent'ın ana gövdesinin % 70'i Rus işadamında % 30'u Suudlu işadamında ama editöryal bağımsızlık tamamen kuruşul ilkelerinde... Bize resmi olarak herhangi bir tebligat yada mahkeme kararı gelmiş değil. Devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil

İndependent Türkçe sitesine bazı yerlerde BTK kararıyla girilemiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin