Independent, Suriyeli sığınmacılar için kolları sıvadı

İngiliz gazetesi The Independent, Suriyeli sığınmacılar için harekete geçti.

Google Haberlere Abone ol
Independent, Suriyeli sığınmacılar için kolları sıvadı

İngiliz The Independent gazetesi, milyonlarca sığınmacıya yardım eli uzatılması için harekete geçti.



Gazete, sayfalarında ve internet sitesinden duyurduğu imza kampanyasıyla sığınmacılara kucak açılması gerektiğini belirterek bütün dünyadan kampanyalarına destek olmalarını istedi.



"Sesinin duyulması için Independent'ın sığınmacıların kucak açılması kampanyasına destek ver" başlığı ile duyurduğu haberinde gazete, mülteci sorununun giderek ciddi boyutlara ilerlediğini bu yıl 2 bin 500 den fazla sığınmacının Avrupa'ya geçmek isterken Akdeniz sularında hayatını kaybettiğini aktardı.



Independent, Suriyeli sığınmacılar için kolları sıvadı



AYLAN'IN FOTOĞRAFI



Suriyeli küçük Aylan'ın fotoğrafını yayınlama kararını da hatırlatan gazete şu ifadeleri kullandı:



"Bu trajik çocuğun fotoğraflarını gazetemizde yayınlama kararı hiç de kolay alınmadı. Bazıları bu kararın kamouoyunun ahlaki değerlerine tecavüz edebileceğimizi hissetti; bir kısmı da akılcı bir tartışmaya duygusallık eklediğimizi savundu. Ancak gerçek olan şey; bu perişan insanlar ölüyordu ve yardımımıza ihtiyacı vardı. Eğer bunu göremiyorsak o zaman hiçbir şey yapmamanın sonuçlarından kaçma hakkımız da yok.



Şimdi okuyucularımızdan savaştan kaçan mültecilerin eşit dağılımla İngiltere'ye gelebileceğine hükümetin kabul etmesi için hazırladığımız kampanyamıza destek istiyoruz. Ayrıca sosyal medya kampanyamıza katılarak gerçekten yardıma ihtiyacı olan bu insanların bu ülkede bir çok kişiden şefkatle karşılanacaklarını kanıtlamanız için cesaret bekliyoruz.



INDEPENDENT'TAN AÇIK MEKTUP



Independen gazetesinin internet gazetesi i100.independent.co.uk haber sitesi mültecilerle ilgili olumsuz açıklamalar yapan herkese yönelik açık bir mektup yayınladı.



"Mülteci krizini aşağılayan herkese açık mektup" başlıklı yazı, 'İngiltere Başbakanı David Cameron, İçişleri Bakanı Theresa May, Nigel Farage Daily Express gazetesi, Almanya'daki protestocular, Katie Hopkins, Philip Hammond Dail Mail gazetesine hor gören yorumlar yazan herkes Macaristan'daki polis, Bulgaristan hükümeti, Çek Cumhuriyeti, Estonya Macaristan, Hollanda, Polonya ve Slovakya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti polisi, Kos Adası'ndaki turistler, Tony Abbott, karikatüristler, UKIP milletvekilleri, Twitter'dakilere' hitap edildi.



"Hepiniz, son birkaç hafta ve ay içinde sığınmacı ve göçmen karşıtı duyguları yaymaktan sorumlusunuz" diye başlayan mektupta, yakın zamanda siyasi liderlerin sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalar ve eylemler eleştirildi.



"AVRUPA'NIN SAYGINLIĞI BOZULUYOR"



Mektupta şu ifadeler yer aldı: 



"Artık bu bitmek zorunda. Bitmek zorunda çünkü; binlerce insan ölüyor. Çünkü; Avrupa'nın insan hakları şampiyonluğu ile ilgili saygınlığı bozuluyor. Çünkü; şu anda harekete geçmezsek tarihimizin geri kalanında bundan pişmanlık duyacağız. Bu, sona ermek zorunda çünkü; sığınmacı çocukların ölü bedenleri Avrupa kıyılarına vuruyor.

Independent gazetesi, çarşamba günü Türkiye'deki sahilde ölü bulunan küçük Suriyeli çocuğun fotoğraflarını yayınladı. Bunları aynı sebeple yayınladık: Eğer bu fotoğraflar davranışımızı değiştirmeyecekse ne değiştirecek." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin