İndependent: Olimpiyat adaylığı seçimlerinde "Doping" etkili oldu!

İndependent gazetesi, Japonya'nın doping konusunda "temiz" olmasını zaferinde "kilit" olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
İndependent: Olimpiyat adaylığı seçimlerinde "Doping" etkili oldu!

İstanbul ve Madrid'in 2020 Olimpiyatlarına evsahipliği yapma yarışından yenik çıkmasının nedenleri yoğun biçimde tartışılıyor. İngiliz İndependent gazetesine göre, Tokyo'nun zaferinde Japonya'nın doping konusunda "temiz" oluşu "kilit" bir rol oynadı. Gazete, "İstanbul'un beşinci defa aday olmasına rağmen Türkiye'nin bir doping kontrol merkezini ancak iki yıl önce kurduğunun açığa çıkması olumlu karşılanmadı" değerlendirmesinde bulundu.



The İndependent, Uluslararası Olimpik Komitesi üyelerinin "güvenli" seçenekten yana tavır aldıklarını, Tokyo'nun yarıştan galip çıkmasında sadece Japonya'nın sunduğu "finansal güvenlik" değil doping konusunda "temiz" olmasının "rol" oynadığını savundu. 



Hem Madrid hem de İstanbul'un ülkelerinin doping sicilleri nedeniyle sorgulandığını öne süren gazete, İspanya ve Türkiye'nin sorunu yeterince ciddiye almamakla suçlandığını, her ikisinde de doping konusunda "yüksek profili skandalların" yaşandığını kaydetti. 



"TÜRKİYE İÇİN AĞIR DARBE"



İngiliz gazetesi, Buenos Aires'teki oylama sonucunu "özellikle, Olimpiyatlara odaklanma üzere 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasına evsahipliği yapma adaylığından vazgeçen Türkiye için ağır bir darbe" olarak nitelediği haberinde "İstanbul'un beşinci defa aday olmasına rağmen Türkiye'nin bir doping kontrol merkezini ancak iki yıl önce kurduğunun açığa çıkması olumlu karşılanmadı" diye yazdı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin