Independent: Ermeniler 'iyi Türkleri' onurlandırmalı

Robert Fisk, gazetenin yorum sayfalarında 1915 olaylarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Independent: Ermeniler 'iyi Türkleri' onurlandırmalı

Independent yazarı Robert Fisk, gazetenin yorum sayfalarında 1915 olaylarına ilişkin kaleme aldığı yazıda İstanbul'da düzenlenecek anmayı, Türkiye'nin tutumunu ve Ermenileri irdeliyor.



Makalesine, 24 Nisan'da Taksim Meydanı'nda Ermeni ve Türklerin katılımıyla düzenlenecek anmayı hatırlatarak başlayan Fisk'in yazısında şu ifadeler yer alıyor:



"Papa zaten, bu hain eylemi, bir ırkı kasten ve planlı bir şekilde yok etme girişimini, Birinci Dünya Savaşı'nın en korkunç katliamını 'soykırım' olarak tanımlayarak Türkleri sinirlendirdi. Türk hükümeti, fakat Tanrı'ya şükür ki tüm Türk halkı değil, tarihi gerçekleri hırçın ve çocukça bir tutumla inkâra devam ediyor. Bunu da yine aynı saçma 'savaş döneminin kaosu'nda uygulanan bir plan olduğu zeminine oturtup 'soykırım' ifadesinin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra uydurulduğunu, dolayısıyla kendileri için geçerli olmadığını söylüyor."



"Bu temelde bakıldığında, o zaman Birinci Dünya Savaşı da 'Birinci Dünya savaşı' değildi çünkü o dönem savaş, 'Birinci' Dünya Savaşı olarak anılmıyordu."



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin