Independent: "Al Gore neden kanalını El Cezire'ye sattı?"

Independent gazetesi, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un televizyon kanalı Current TV'yi El Cezire'ye satmasını karşılıklı iki sayfada manşet yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Independent: "Al Gore neden kanalını El Cezire'ye sattı?"

Gazete, Al Gore'un çevreciliğiyle tanındığına dikkat çekiyor ve haberi şöyle devam ettiriyor: "2008 yılında Al Gore, bir enerji konulu toplantıda 'Pahalı olmayan, çevreye zarar vermeyen ve ülkemizde bolca bulabildiğimiz enerji kaynaklarını kullansaydık nasıl olurdu?' diye sormuştu. Gore şimdi Current TV'yi Katar tarafından finanse edilen El Cezire'ye sattı. Fosil yakıtları satarak çok zengin olan Katar, aynı zamanda dünyanın en büyük kişi başı karbon ayak izine sahip. Current TV çalışanlarına kanallarının satışı hakkında gönderilen e-postada bu rahatsız edici ayrıntıya yer verilmemiş."



Independent, bu satışla Al Gore'un 100 milyon dolar kazandığını yazıyor. Gazete, satış karşılığında El Cezire'nin de ABD piyasasında genişleme fırsatı elde ettiğini belirtiyor. Gazeteye göre kanalı şimdi bekleyen en büyük zorluk, Amerikalı izleyicileri, İslami militanların propagandalarını taşıyan bir kanal değil de, gerçekçi bir haber kanalı olduğu yönünde ikna edebilme.



BBC Türkçe


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin