İnatçı gibi görünen pası, kiri lekeyi anında yok ediyor: 10 liraya hazırlayacağınız bu kür en büyük kurtarıcınız olacak. İki malzemeli doğal kür ile evinizde tek bir leke dahi kalmayacak. İnatçı lekeleri ne çıkarır, pas lekesini karbonat çıkarır mı?

Temizlik pek çok kişinin en çok muzdarip olduğu konular arasında yer alırken, temizlikte uygun malzemelerin kullanılması sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır. Bilhassa inatçı gibi görünen pas ve kiri anında çıkaracak yöntem bulundu!

Google Haberlere Abone ol
İnatçı gibi görünen pası, kiri lekeyi anında yok ediyor: 10 liraya hazırlayacağınız bu kür en büyük kurtarıcınız olacak. İki malzemeli doğal kür ile evinizde tek bir leke dahi kalmayacak. İnatçı lekeleri ne çıkarır, pas lekesini karbonat çıkarır mı?

Ev temizliğinde kimyasal ürünlerden ziyade doğal içerikli kürlerin kullanılması kişinin sağlığına ilişkin herhangi bir tehdit unsurunun oluşmasına engel olurken, yüzdeyde bulunan tüm kir ve lekelerin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Evde doğal içerikli kürler hazırlamak, temizliğin çok daha etkili sonuçlar doğurmasına neden olurken aynı zamanda ekonomik olarak da kişinin etkilenmesinin önüne geçmektedir.

Evdeki pası, kiri çıkarmanın yöntemi bulundu

İnatçı gibi görünen lekeler pek çok kişinin fazlasıyla mesai harcamasına neden olurken oysa uygun malzemelerin karışımı sayesinde, inatçı gibi görünen lekeleri kısa süre içerisinde çıkarabilmeniz mümkün. 

Leke çıkarma noktasında herkesin aklına gelen ilk kimyasal ürünlerden bir tanesi olan çamaşır suyu bazı kişiler için büyük bir alerjik bileşen olabiliyor. Bilhassa uzun soluklu temas yahut soluma durumunda kişinin sağlığını tehdit eden bir unsur olan çamaşır suyunun etkisinde doğal kürler hazırlayark leke çıkarıcını hazırlamanız mümkün. 

Kimyasal maddeler ile uğraşmadan ya da kimyasal malzemeler yüksek meblağlarda para harcamadan etkili temizlik kürü hazırlamanız mümkün. Bunun için ihtiyacınız ürünlerin başında karbonat ve sirke geliyor. 

Karbonat ve sirke ile hazırlayacağınız karışım yüzeyde bulunan tüm leke ve kirlerin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olurken, ekonomik açıdan zorlanmanızın da büyük ölçüde önüne geçecektir. 

Evinizdeki belirli yüzeylerde bulunan leke ve kirleri çıkarmak için karbonat ve sirke karışımını kullanarak bu yüzeylerde bulunan tüm lekelerin kısa süre içerisinde temizlendiğini görebilirsiniz. Ancak karbonat ve sirke karışımını temizlğie başlamadan evvel taze olarak hazırlamanız, karışımın etkili olması açısından hayli önemlidir.

İki malzeme ile en etkili doğal temizleyiciniz hazır

Karbonat ve sirke, yüzeylerde bulunan tüm kir ve lekelerin temizlenmesine yardımcı olurken karbonat ve sirke kürünü hazırlarken dikkat etmeniz gereken çeşitli hususlar bulunmaktadır. Banyoda bulunan kireç ve kalıntıları temizlemek için ilk olarak lekenin bulunduğu yüzeyin üzerine bir miktar kadar karbonat dökün.

Karbonat dökme işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine bir miktar kadar sirke ilavesinde bulunun. Sirkeyi döktükten sonra sirke ve karbonat tepkimeye girecek. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar karışımın yüzeyde kalmasını sağlayın. 10 dakikalık sürecin bitmesinin ardından kireç lekesini bir sünger yardımıyla ovalayın akabinde ılık su yardımıyla güzelce durulayın. Bu işlem sayesinde yüzeylerde bulunan tüm kirecin çıktığını göreceksiniz.

Çaydanlıkların içerisinde bulunan kireci temizlemek içinde karbonat son derece etkili bileşenlerden bir tanesidir. Çaydanlığın içerisinde bulunan kireci kısa süre içerisinde çıkarabilmek için ilk olarak çaydanlığın içerisine 2 su bardağı kadar su koyun. 2 su bardağı suyun üzerine 1 bardak kadar sirke koyun.

Akabinde 1 yemek kaşığı karbonat ilave ederek çaydanlığı ocağın üzerine koyun. Ocağın altını yakın ve suyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra, çaydanlığın içerisini güzelce ovalayın. Ovalama işleminden sonra çaydanlık içerisinde bulunan kirecin tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin