İnanılmaz ama gerçek. Dünyanın en çok dinlenen müzik şirketi. 65 milyon euro'luk kârına rağmen işçi çıkarıyor!

Dünyanın en büyük dijital müzik platformu İsveç menşeili Spotify, yüksek maliyetleri azaltmak için iş gücünün yüzde 17'sini işten çıkaracağını açıkladı. Bu rakam 9 bin çalışanın 1.500'üne tekabül ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İnanılmaz ama gerçek. Dünyanın en çok dinlenen müzik şirketi. 65 milyon euro'luk kârına rağmen işçi çıkarıyor!

Dünyanın en büyük dijital müzik platformu İsveçli Spotify, yüksek maliyetleri azaltmak için iş gücünün yüzde 17'sini işten çıkaracağını açıkladı. Yaklaşık 1500 kişinin işten çıkartılacağı anlamına gelen bu operasyon, şirketin yılbaşında yaptığı yüzde 6'lık tenkisatı gölgede bıraktı.

Ekonomik büyümenin "dramatik" bir şekilde yavaşlaması nedeniyle işten çıkartmaların "zaruri" olduğunu söyleyen Spotify CEO'su Daniel Ek "Birçok zeki, yetenekli ve çalışkan insan aramızdan ayrılacak. Bu, ekibimiz için inanılmaz derecede acı verici olacak" dedi.

65 MİLYON EUROLUK KAR İŞE YARAMADI

Bünyesinde toplam 9 bin kişi çalışan Spotify, eylüle kadar olan son üç aylık dönemde 65 milyon euro'luk kar açıklamıştı. Bu verileri de değerlendiren Ek "Son olumlu sonuçlar göz önüne alındığında, açıklanan işten çıkartmalar birçok kişi için 'şaşırtıcı derecede büyük hissedilecek" açıklaması yaptı.

Spotify abone sayıları ve gelirlerindeki artışa rağmen, özellikle son birkaç yıldır, başta Obama'lar ve Harry ile Meghan'ın podcast'leri olmak üzere ünlü isimlere milyonlarca dolarlık yatırım yaptı. Harry ve Meghan ile yapılan anlaşma 25 milyon dolara mal oldu, 2.5 yıllık süreçte sadece 12 bölümlük podcast'e dönüştü.

CEO Ek bu yatırımlarla ilgili de "İşin gerçeği, bazıları işe yaradı bazıları yaramadı" yorumunu yaptı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler spotify işçi müzik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin