İmroz'lu Rumlar'ın hikayesi vizyona geliyor

Selim Evci’nin ikinci filmi İmroz (Gökçeada) Rumları'nın hikayesi 'Rüzgarlar', 21 Haziran’da vizyona giriyor.

Google Haberlere Abone ol
İmroz'lu Rumlar'ın hikayesi vizyona geliyor

Rum azinligin giderek izlerinin silindiği Gokceada'nın (İmroz) bugününü ve küllenmiş olsa da var olanı belgelemek amacıyla gerçekleşen, adanın yakın tarihinden ses kayıtlarıyla bahseden bir film Rüzgarlar.



Selim Evci’nin ilk filmi İki Çizgi, Venedik Film Festivali’nde dünya galasını gerçekleştirmişti. İkinci uzun metraj filmi olan Rüzgarlar, senaryo aşamasında Hollanda’nın Rotterdam Film Festivali’ne bağlı Hubert Bals Fonu’ndan destek aldı. Filmin cekimleri adada Derekoy (Sinudi), Zeytinlikoy (Aya Todori), Tepekoy (Agridya), Kalekoy (Castro) ve İstanbul’da gercekleşti. Filmin başrollerinde Yusuf Nejat Buluz, Mediha Didem Turemen, Ruchan Caliskur, Zeynep Gulmez oynuyor.



Filmin konusu şöyle; Filmler icin ses kayitlari yapan Murat, Gokceada´da (Imroz) duydugu cesitli sesleri kaydeder ve fotograflar ceker. Adayla ilgili bir fotograf sergisi acmak istemektedir. Bu calismalari sirasinda adada tek basina yasayan 80 yaslarindaki Madam Styliani ile tanisir. Aralarinda bir dostluk gelisir. Madam´in kendi sesinden hayatini, anilarini kaydetmeye baslar.



'Rüzgarlar' filmi 21 Haziran tarihinde vizyonda olacak.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin