IMPAC-DUBLİN ÖDÜLÜNÜ ALAN ORHAN PAMUK: BUGÜNE KADAR ALDIĞIM EN DEĞERLİ ÖDÜL

"Benim Adım Kırmızı" adlı romanıyla dünyanın en büyük edebiyat ödüllerinden "Impac-Dublin" ödülünü kazanan Orhan Pamuk, "Yurtdışından aldığım ödüller içinde en önemlisi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
IMPAC-DUBLİN ÖDÜLÜNÜ ALAN ORHAN PAMUK: BUGÜNE KADAR ALDIĞIM EN DEĞERLİ ÖDÜL

Pamuk, "Benim Adım Kırmızı" romanının daha önce Fransa ve İtalya'da ödül aldığını ve bu ödülün, kitabın yurtdışında aldığı üçüncü ödül olduğunu belirtti.


Impac-Dublin'in, bir önceki yıl İngilizce yayınlanan ya da İngilizceye çevrilmiş kitaplara verildiğini belirten Pamuk, "Ödüle sevindim. Şimdiye kadar yurtdışından aldığım bütün ödüller içinde bu ödül en önemlisi. Çünkü bütün dünyaca takip edilen ödül. 14 Haziran'da Dublin'e gidip ödülü alacağım" dedi.


Bu kitabın 7 yılını aldığını, 2.5-3 yıl da çevirmenle birlikte çalıştıklarını belirten Pamuk, şunları söyledi:


"Toplam neredeyse 10 yıllık bir emek var. Ödül, biraz bu emeğin karşılığı oluyor. Türkiye'de yaşayan hepimiz, 'Bir Türke ödül vermezler, Türkçe'yi bilmezler, Türk edebiyatıyla ilgilenmezler' diye düşünürüz. Bunların kırıldığını da görüyorum."


Fransız Kültür Ödülü alan "Kara Kitap" ve "Avrupa Keşif Ödülü" alan "Sessiz Ev" isimli romanları da bulunan Pamuk, "İstanbul" adını taşıyan yeni bir kitap yazdığını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin