IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu. 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti zammı ne zaman yürürlüğe girecek. IMEI e-Devlet kaydı nasıl yapılır?

IMEI kayıt ücreti Temmuz 2023'te Resmi Gazete kararıyla güncellendi. Yurt dışından Temmuz 2023 itibarıyla getirilecek telefonlarda zamlı IMEI ücreti ödenecek. Yurt dışından getirilen telefonların kaydı için BTK'nin belirttiği 120 gün içerisinde e-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. Peki IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu. 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti zammı ne zaman yürürlüğe girecek. IMEI e-Devlet kaydı nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.

Google Haberlere Abone ol
IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu. 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti zammı ne zaman yürürlüğe girecek. IMEI e-Devlet kaydı nasıl yapılır?

2023 Ocak ayında yüzde 122,39 artan IMEI ücreti Temmuz 2023 itibarıyla güncellendi.

7 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla birlikte Temmuz 2023 itibarıyla bazı vergi, harç ve cezalarda uygulanacak olan zam oranları belli oldu. Yurtdışından Temmuz 2023 itibarıyla getirilecek olan telefonlara ödenecek olan İMEİ harcı ücretleri artttı.

Peki IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu. 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti zammı ne zaman yürürlüğe girecek. IMEI e-Devlet kaydı nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.

TEMMUZ 2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. 

YENİ IMEI KAYIT ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

IMEI kayıt ücreti 8 Temmuz 2023 Cumartesi itibarıyla geçerli olacak. 

YURT DIŞI TELEFON PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışı telefon kaydı yapmadan önce e-Devlet üzerinden cihazın kayda elverişli olup olmadığının sorgulanması gerekiyor.

E-Devlet üzerinden kayıt hakkının sorgulanması, harç ücretinin yatırılması ve kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekir.

E-DEVLET IMEI KAYIT HAKKI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

E-Devlet uygulamasında bulunan IMEI kayıt ekranı üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması ve kayıt işleminin tamamlanması gerekir.

E-DEVLET KAYIT İŞLEMİ TAMAMLAMA EKRANI

Kayıt işlemini e-Devlet üzerinden yapamayanlar işlemlerini abone kayıt merkezlerinden yapabilir. Harç ödemesi kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldıysa e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülmeli ve kayıt işleminin onaylanması gerekir. Ardından sekiz rakamdan oluşan başvuru numarası alınmalıdır.

IMEI NUMARASI NEDİR, NE İŞE YARAR?

IMEI numarası çalıntı ve kayıp gibi durumlarda kullanılır. Cihazını kaybedenler servis sağlayıcısını arayarak IMEI numarasının engellenmesini isteyebilir. Bu işlemin ardından telefon hiçbir şekilde kullanılamaz.

IMEI NUMARASI NEREDE YAZAR?

IMEI numarası İOS cihazlarda ayarlar kısmında ve telefon hakkında menüsünün altında yazar. Android telefonlarda ise sırasıyla ayarlar, genel, hakkında kısmında bulunur. Öte yandan IMEI numaranızı, telefonun arama kısmına *#06# yazarak da görüntüleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin