İmamoğlu'nun Zoom toplantısının etkileri devam ediyor. CHP MYK'da tartışma çıktı

Ekrem İmamoğlu başkanlığında yapılan Zoom toplantısının ortaya çıkmasının ardından CHP'de gerginlikler devam ediyor. Son olarak yapılan MYK'da Zoom toplantısına katılan Özgür Özel ve Gökhan Günaydın, parti sözcüsü Faik Öztrak'la tartışma yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun Zoom toplantısının etkileri devam ediyor. CHP MYK'da tartışma çıktı

Cumhuriyet'in haberine göre; CHP’de gergin geçen belediye başkanları ve parti meclisi (PM) toplantısının ardından ilk kez toplanan MYK toplantısında parti sözcüsü Faik Öztrak ile Grup Başkanı Özgür Özel ve grup başkanvekili Gökhan Günaydın arasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği çevrimiçi toplantısına ilişkin “etik mi, değil mi” tartışması çıktı.

ÖZEL VE GÜNAYDIN KATILDI

CHP’nin “değişim” ve “yenilenme” kavramlarıyla başlayan “kurultay” tartışması belediye başkanları toplantısı ile parti meclisi (PM) toplantısına yansırken gergin geçen toplantıların ardından ilk MYK toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. İmamoğlu öncülüğündeki toplantıya katıldığı gerekçesiyle “doğal üyesi olduğu MYK’nin toplantılarına katılmasının yasaklandığı, ardından bu yasağın kaldırıldığı” iddia edilen Günaydın ile söz konusu toplantıya katılan Özel de toplantıda yer aldı.

Toplantıda, MYK üyeleri Lale Karabıyık ve Hasan Efe Uyar’ın ise bulunmadığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre Öztrak, toplantıda söz konusu çevrimiçi toplantıyı gündeme getirerek “Parti hiyerarşisine uygun olmayan, etik değil” değerlendirmesini yenilerken Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi kamuoyu önünde yıpratacak açıklamalar yapmayın” yönünde uyarısını anımsattı. Özel ve Günaydın’da “toplantının etik olduğuna” yönelik açıklamalarını yineledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin