İmamoğlu'nun kapalı toplantısı... TV100 Yazarı Yarkadaş: İmamoğlu 'Toprak ve Akpolat, Çelik'ten desteğini çekerse onların da altını boşaltırım' dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kongre süreciyle ilgili yaptığı 'kapalı' toplantıyla ilgili konuşan TV100.com yazarı Barış Yarkadaş, "Bugün Ekrem İmamoğlu 5-6 kişilik bir grupla özel bir değerlendirme yaptı. Orada Ekrem İmamoğlu ‘Ben Özgür Çelik’in maddi manevi arkasındayım, eğer Erdoğan Toprak’la Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Özgür Çelik’ten desteğini çekerse onların da altını boşaltırım’ diyor." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun kapalı toplantısı...  TV100 Yazarı Yarkadaş: İmamoğlu 'Toprak ve Akpolat, Çelik'ten desteğini çekerse onların da altını boşaltırım' dedi

Gazeteci Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Fuat Uğur, TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu. Değişim tartışmalarının sürdüğü Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki kongre süreci ve CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Çelik programda masaya yatırıldı.

İmamoğlu toplantıda ne dedi?

Yarkadaş "Ekrem İmamoğlu’na Özgür Çelik ismini söyleyen 2 kişi var. Taşkın Özer milletvekili ve Özgür Karabat. Hatta Ekrem İmamoğlu’na eski bir genel başkan yardımcısı gidiyor ‘Özgür Çelik seninle hareket etmeyebilir’ diyor, Ekrem İmamoğlu da ‘Bana Taşkın ve Karabat getirdi, Rıza Akpolat getirseydi kabul etmezdim’ zaten diyor. Bugün Ekrem İmamoğlu 5-6 kişilik dar bir grupla özel bir değerlendirme yaptı. Orada Ekrem İmamoğlu ‘Ben Özgür Çelik’in maddi manevi arkasındayım, eğer Erdoğan Toprak’la Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Özgür Çelik’ten desteğini çekerse onların da altını boşaltırım’ diyor. İmamoğlu 'ben sonuna kadar Özgür Çelik'in arkasındayım' diyor. İmamoğlu'nun kapalı toplantıda yaptığı bazı CHP delegesi ve parti yönetimi üzerine değerlendirmeler, ilçe başkanlarının kulağına gitti. Kendisini uyarıyorum, bu tür değerlendirmeler yapmaktan vazgeçsin" ifadelerine yer verdi. 

İmamoğlu: Sonuna kadar gideceğim

İmamoğlu’nun bugünkü kapalı toplantıda yaptığı konuşmadaki üslubunun çok sert olduğu, agresif olduğu ve orada bulunan insanları rahatsız ettiğini söyleyebilirim. Mesele CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine gelince İmamoğlu, Özgür Çelik’i işaret ederek ‘Tek aday, ortak aday yok, aday çıkarabilen herkes adayını çıkarsın, sonuna kadar çarpışacağım, sonuna kadar gideceğim’ diyor. Bazı arkadaşlar ortamı yumuşatmaya çalışıyor ‘tek aday, ortak aday yok, sonuna kadar gidip çarpışacağım’ diyor. Bugün konuştuğum bir belediye başkanı  ‘bu sözler beni üzdü, hem de kırdı. Orada bütün belediye meclis üyeleri sonuçta İmamoğlu için çalıştı. Neye çarpışacak?’ dedi. İmamoğlu bu işe gerçekten kafaya takmış.

"İmamoğlu ‘tarafınızı seçin’ diyor"

 İmamoğlu’nun sözleri üzerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç iyi niyetle ‘sayın başkanım biraz sert oldu’ deyince İmamoğlu, ‘tarafınızı seçin’ diyor. Bunun üzerine bazı meclis üyeleri ‘sayın başkan İYİ Parti’ye göstermiş olduğunuz teveccühü CHP’lilere niye göstermiyorsunuz, sizin bu tavrınız kazandığınız günden beri devam ediyor, bir ay sonra ‘Kahramanın Yolculuğu diye kitap yazdırdınız’ diyor. Gergin bir ortamda geçiyor, bazı meclis üyeleri ile arasında tartışma çıkıyor. O arada İmamoğlu, Kaftancıoğlu hakkında yorumlar yapıyor.

Kaynak: tv100.com
Etiketler Yarkadaş İmamoğlu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin