İmamoğlu'ndan 'uydurma haber' tepkisi

İBB 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan Başkan Ekrem İmamoğlu, konuşmasında bir yılda yaptıkları yatırım ve hizmetleri değerendirdi. İmamoğlu, 'uydurma haberlere' tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'ndan 'uydurma haber' tepkisi

İBB 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan Başkan Ekrem İmamoğlu, konuşmasında bir yılda yaptıkları yatırım ve hizmetleri değerendirdi. İmamoğlu, “Yola çıkarken söz verdiğimiz gibi liyakat ve şaffaflığa dayalı prensiplerle iş başı yaptırdığımız genç ve dinamik kadromuzla adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul hedefimiz için emin adımlarla yürüyoruz. Çok daha fazla çalışıp, çok daha fazla başarılı olacağız. Bu aziz şehrin sorunlarına eşitlik, dayanışma, üretim, özgürlükle çözüm üstüne çözüm üreteceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Temmuz ayı toplantılarının ikinci birleşimini pandemi kurulları çerçevesinde Yenikapı’daki İBB Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği toplantıda, gündemde yer alan 21 maddenin değerlendirilmesinin ardından İBB 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşmelerine geçildi.

“HALİÇ VE RİVA’DA UYDURMA HABERLER TUTMAZ”

Haliç kıylarına ve Haliç suyunun temizliğine büyük önem verdiklerini, gemilerle düzenli olarak Haliç tabanında temizlik yaptıklarını anlatan İmamoğlu, “Boğazdan Haliç’e can suyu projesiyle günde 300 bin metre küp su pompalıyoruz. Haliç’teki su kalitesini korumak için 4 su alma yapısı vasıtasıyla Haliç’teki durağan su taze suyla değiştiriyoruz. Bazı medya organlarında 7-8 ayda Haliç’in kirlendiği yazılıyor. Bir sürü propaganda. Böyle uydurma işyer tutmaz, Buna kimse inanmaz. Bu siyaseti yapanlara zarar verir. Sadece İstanbul halkı adına üzülüyorum. Bilim insanları Haliç’teki renk değişiminin doğal bir fotosentez işi olduğunu, hemen hemen her yıl farklı boyutlarda görüldüğünü açıkladılar. Nitekim, bugün giderseniz Haliç’in hangi renkte olduğunu görürsünüz. Devlet Su İşlerinin ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğundaki Riva Deresi balçık deryasına döndü. Çözün dedik, çözmediler, çözmeye yanaşmadılar. Sonuçta, İSKİ ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğümüzle Riva’nın temizlenmesi sürecini geçen hafta itibariyle başlattık. İki hafta içinde Riva’da su sirkülasyonunu yeniden sağlamış olacağız” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin