İmamoğlu’ndan sert tepki: O parayı derhal gönderin

İçişleri Bakanlığı genelgesinin ardından yardım kampanyaları için açılan İBB hesaplarının bloke edilmesi ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, bir buçuk günde 6 milyon 529 bin TL bağış topladıklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu’ndan sert tepki: O parayı derhal gönderin

Vakıfbank'ın 2 bin 100 bağışçıdan gelen 900 bin lirayı bloke ettiğini kaydeden İmamoğlu, paranın iade edilmesini talep etti. Banka yönetimine seslenen İmamoğlu "Hukuksuz olarak bloke ettiğiniz parayı derhal gönderin. O ne sizin ne de belediyenin parası, o ihtiyaç sahiplerinin parası. Bu vebalin altında kalmayın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından en fazla etkilenen toplumsal kesimler için başlatılan ve İçişleri Bakanlığı genelgesiyle durdurulan dayanışma kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

12 BİN 604 KİŞİ BAĞIŞ YAPTI

İşini kaybetmiş, dükkanını kapatmak zorunda kalmış, ailesinin karnını nasıl doyuracağını bilemeyen milyonlarca vatandaşın durumuna dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi:

* Sizlerle zorlukları beraber aşmak için, 30 Mart Pazartesi sabahı bir bağış kampanyası başlattık. Maalesef bildiğiniz nedenlerle ancak 1,5 gün açık ilanla bağış toplayabildik.

* Bu süre zarfında hayırseverlerden, zor durumdaki vatandaşlarımız için kullanılmak üzere İBB hesaplarına 6 milyon 529 bin liralık destek geldi. Hayırsever tam 12 bin 604 vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum.

VAKIFBANK'A SESLENDİ: 'BU VEBALİN ALTINDA KALMAYIN'

Dayanışma kampanyası için açılan hesaplardan birinin Vakıfbank'ta olduğunu belirten İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürü:

* Bir devlet bankası olan Vakıfbank, hukuki olmayan şekilde alelacele hesabımızı bloke etmiş ve 2 bin 100 hayırseverin bağışladığı 900 bin lira bloke durumda kalmıştır.

* Vakıfbank yönetimine sesleniyorum; bu milletin gözünden düşmek istemiyorsanız, ihtiyaç sahibi İstanbulluların ahını almak istemiyorsanız, 2 bin 100 kişinin gönülden ve güvenerek İBB'ye bağışladığı o 900 bin lirayı derhal gönderin.

* O ne sizin ne de belediyenin parası. Onlar, ihtiyaç sahibi insanların parası. Bu vebalin altında kalmayın.

9 BİN AİLEYE ALIŞVERİŞ KARTI

İmamoğlu toplanan bağışlar ile yaklaşık 9 bin yeni ihtiyaç sahibi aileye 6 Nisan Pazartesi'den itibaren, 300 ve 600 liralık 2 aylık alışveriş kartı desteğine başlayacaklarını duyurdu.

YARDIM İÇİN EK BÜTÇE

İBB'nin  2020 yılı sosyal yardım bütçesinin 401 milyon lira olarak belirlendiğini aktaran İmamoğlu şu ifadeleri konuştu:

* 230 bin aileye zaten sosyal yardım götürüyoruz. Kuşkusuz bunu belirlerken, küresel salgın daha ortada yoktu.

* İBB olarak, bu zor günleri atlatmak için gerekmesi halinde, 374 milyon lira ek bütçe çıkararak, sosyal yardımlarımızı 775 milyon liraya çıkarabilecek güçteyiz.

* Hukuken belediye bütçesinde sosyal yardımlar, bütçenin yüzde 3'ünü geçemez. Zor zamanlar daha da uzarsa, meclis kararı ile yönetmelik değişikliğine giderek, yüzde 3 oranını da yükseltmek mümkün. Bunun için de çalışıyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin