İmamoğlu Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder demişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sinop mitinginde Erdoğan'ın daha önce yaptığı konuşmaları gündeme getirdi. Erdoğan'ın "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" sözünü hatırlatan İmamoğlu, "O günden anladı. Bizim aklımıza hiç gelmemişti." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı: İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder demişti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sinop mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda söylediği 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' sözünü hatırlatarak, "Seni gidi seni... O günden anladı. Bizim aklımıza hiç gelmemişti." ifadelerini kullandı.

MİLLETÇE AYAĞA KALKACAĞIZ

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Millet İttifakı olarak büyük bir yolculuğa çıktık. Biz, diler ve isterdik ki Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı çok güzel başlasın. Ancak ne yazık ki büyük bir acı yaşadık. 11 ilimizin etkilendiği depremlerde, ne yazık ki canlarımızı yitirdik. Çok üzgünüz. Canımız yanıyor. Ama milletçe ayağa kalkacağız. Milletçe oradaki 14 milyon vatandaşımızın tekrar bizlerle eşitlenip, memleketinde mutlu olmaları için, hep birlikte çalışacağız.

14 MAYIS'TAN SONRA BİR TÜRKİYE HAYAL EDİYORUM

14 Mayıs'tan sonra bir Türkiye hayal ediyorum. 81 ilin her birisinde, bütün mahkemeler adalet ve hukuk için çalışıyor. 81 ilinde hiçbirinde, bir vali, hiçbir bürokrat, tek bir ağzın ne dediğine bakmıyor. Devletin valisi, devletin bürokratı oluyor. Ve işini yapıyor. Biz, bu memleketin evlatlarına güveniyoruz.

Memleketimizin 15-30 yaş arası 21 milyon genci var. Diyorlar ki hep umutlu konuşuyorsun, hep yüzün gülüyor, hep pozitifsin, hep ‘Her şey çok güzel olacak’ diyorsun. Niye? Çünkü ben sırtımı, o 15-30 yaş arası 21 milyon gence yasladım. Benim arkam sağlam. Aynı zamanda milletimizin de geleceği sağlam.

İşte onun için gençlerimiz, 81 ilde eşit eğitim alacak. Bu ülkenin bir şehrinde gelir 10 lirayken, Sinop'ta 5 lira olmayacak.

ANKARA'YA SESLENİYORUM

Sinop'un değerli filozofunun dediği gibi; vatandaşlarının güneşine yeter ki yöneticiler gölge etmesin. Ankara'ya sesleniyorum. En fazla 43 gün daha gölge edersin. Ondan sonra, güle güle.

31 Mart'ın ertesi günü, 1 Nisan’da ‘kazananlar kulübü’ devreye girdi. Artık yeni ‘kazananlar kulübü’, bir avuç insan değil. Artık milletimiz kazanmaya başladı. Ne demişti? ‘İstanbul'u kaybeden, Türkiye'yi kaybeder’ demişti. Seni gidi seni. O günden anladı. Bizim aklımıza hiç gelmemişti. Ama biz, İstanbul'u da millet için kazandık, bu seçimi de millet için kazanacağız. İstanbul'un o güzel sesini. İstanbul'un o güzel sloganını cennet vatanının her köşesine yayacağız. Bu memlekete adalet, güzellik, pırıl pırıl bir bahar gelecek. Benim güzel hemşerilerim, sevgili Karadenizliler, sevgili Sinoplular, ‘Her şey her şey çok güzel olacak.’  

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin